Wat we bieden

Sportfysiotherapie bij SMC Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie » Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie voor iedereen uit Tilburg en omstreken

Heb je klachten waardoor je het sporten niet (goed) kunt uitoefenen? Of heb je tijdens het sporten een blessure opgelopen? Dan ben je bij een sportfysiotherapeut van het SMC Tilburg aan het juiste adres. Een sportfysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde klachten en blessures.

Handdruk meter
Afspraak

Bij de eerste afspraak vormt de sportfysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van jouw klacht door vragen te stellen en de klacht te onderzoeken. De fysiotherapeut zal vervolgens een behandelplan met je opstellen. De behandeling bestaat onder meer uit sportspecifieke revalidatie, aanpassingen van het trainingsschema en advies.

Mogelijk wordt tijdens het behandeltraject de expertise van collega’s binnen het SMC Tilburg ingeschakeld. Ook kunnen er verschillende testen, zoals een ademgasanalyse of een inspanningstest worden afgenomen om uw blessure en het revalidatietraject beter in kaart te kunnen brengen. Het behandeltraject wordt afgesloten met een evaluatie.

trampoline
Voor wie

De sportfysiotherapeut is er voor iedereen. Of je nu voetbalt op het hoogste niveau, of recreatief wandelt; wij doen er alles aan om jou zo snel mogelijk weer op jouw oude niveau (of zelfs beter) te kunnen laten sporten.

‘Met de juiste begeleiding heb ik door op een speelse manier te trainen mijn oude niveau weer terug’

Jochem
Veelgestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up to date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Ook als je geen sporter bent, ben je bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit of je wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij je graag van jouw klachten af.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij de sportfysiotherapeut heb je geen verwijzing van jouw huisarts nodig. Je kunt dus direct een afspraak maken.

Wat kost sportfysiotherapie bij SMC Tilburg?

Wij raden je aan om goed bij jouw zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om je hierbij op weg te helpen.

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.