Wat we bieden

Manuele therapie bij SMC Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie » Manuele therapie

Manuele therapie voor iedereen uit Tilburg en omstreken

Een manueel therapeut van SMC Tilburg heeft veel kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is juist de manueel therapeut in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen.

Hoe werkt manuele therapie bij SMC Tilburg?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Manuele therapie bij SMC TIlburg
Voor wie is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie is bij uitstek de therapie voor rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, heup- en beenpijn, schouder- en armpijn.

‘Hele fijne en vakkundige fysiotherapeuten. Ik kom er inmiddels een paar jaar en ben zeer tevreden!

Josien

Veelgestelde vragen over manuele therapie

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up-to-date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Maar iedereen wil toch zo snel mogelijk goed van de klachten af? Ook als je geen sporter bent, ben je bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit of je wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij je graag van jouw klachten af.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij de manueel therapeut heb je geen verwijzing van uw huisarts nodig. Je kunt dus direct een afspraak maken.

Wat kost manuele therapie bij SMC Tilburg?

Ben je aanvullende verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Neem contact op met de zorgverzekeraar om te informeren welk deel van jouw aanvullende verzekering voor fysiotherapie gebruikt mag worden voor manuele therapie. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.