Wat we bieden

Dry Needling bij SMC Tilburg

Dry Needling voor iedereen uit Tilburg en omstreken.

Dry needling is een fysiotherapeutische behandelmethode waarbij de spieren worden aangeprikt. De spieren raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. Door middel van dry needling kunnen (langdurige) klachten worden verholpen.
Hoe werkt het

Bij dry needling worden zogenaamde triggerpoints behandeld. Triggerpoints kunnen zich uiten in: Pijn en stijfheid in de spier, beperking bij het bewegen, verminderde kracht, pijn ontwijkend gedrag en hoofdpijn.
De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide fysiotherapeut en richt zich op het uitschakelen van de triggerpoints door het aanprikken van de spier met een naaldje. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Er wordt geen gebruik gemaakt van meridianen om de aanprikpunten te bepalen.

 

Image
Voor wie

De fysiotherapeut analyseert bij een eerste afspraak jouw klachten. Hierbij worden de spieren die mogelijk pijn veroorzaken onderzocht. De fysiotherapeut bepaalt vervolgens of uw klacht geschikt is om door middel van dry needling te behandelen.

‘Dat zo’n klein naaldje zo veel spanning weg kan nemen’

Maxime
Veel gestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut voor een dry needling behandeling heb je geen verwijzing van uw huisarts nodig. Je kunt dus direct een afspraak maken.

Wat kost dry needling bij SMC Tilburg?

De dry needling methode is een onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten vergoed voor jouw zorgverzekeraar. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.