Wat we bieden

Fysiotherapie Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie

Fysiotherapie voor iedereen uit Tilburg en omstreken

Ben je op zoek naar een professionele fysiotherapeut in Tilburg? Onze specialistische fysiotherapeuten van SMC Tilburg werken met de nieuwste technieken en behandelmethoden. Heb je last van pijn in je gewrichten of spieren, kamp je met een sportblessure of heb je andere fysieke klachten aan je rug, nek, wervels of bekken? Dan kan een fysio uitkomst bieden. Onze fysiotherapeuten helpen je klachten verminderen, zodat jij pijnvrij kunt bewegen. Dat doen we door samen met jou een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Bij SMC Tilburg komen meerdere disciplines samen. We bieden een breed scala aan behandelmethoden aan: van ergotherapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie tot psychosomatische fysiotherapie. Op de pagina over de behandelmethode lees je hier meer informatie over. Je leest er ook meer over onze werkwijze en de eventuele kosten en vergoedingen.

Alles in huis

Fysiotherapie behandelingen bij SMC Tilburg

fysiotherapeut smc tilburg

Algemene Fysiotherapie

Wanneer je pijn of klachten ervaart in spieren of gewrichten is fysiotherapie voor jou mogelijk de oplossing. Pijnvrij kunnen bewegen bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van leven.

checklist

Sportfysiotherapie

Heb je klachten waardoor je het sporten niet (goed) kunt uitoefenen? Of heb je tijdens het sporten een blessure opgelopen? Dan ben je bij een sportfysiotherapeut van het SMC Tilburg aan het juiste adres. Een sportfysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde klachten en blessures.

Acupunture

Dry Needling

Dry needling is een fysiotherapeutische behandelmethode waarbij de spieren worden aangeprikt. De spieren raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. Door middel van dry needling kunnen (langdurige) klachten worden verholpen.

Flexibel

Manuele Therapie

Een manueel therapeut heeft veel kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is juist de manueel therapeut in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen.

Balans

Psychosomatische fysiotherapie

Heb je last van spannings- of stressgerelateerde klachten? Ervaar je aanhoudende pijnklachten, vermoeidheid, prikkelbaarheid, spanningsklachten? Het is mogelijk dat deze klachten verband houden met bepaalde levensomstandigheden in jouw privé- of werksituatie. Deze klachten zijn dan psychosomatisch van aard. Een psychosomatische fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Pelvis

Bekkenfysiotherapie

Door de bundeling van de juiste expertises zijn wij bij SMC Tilburg in staat op een uiterst vakkundige en integere manier klaar te staan voor iedereen met bekkenbodem problemen. Naast de 25 jaar ervaring die wij in huis hebben gehaald, implementeren wij ook zo goed mogelijk de laatste inzichten en technieken binnen onze behandelingen. Ook voor bekkenfysiotherapie kun je dus terecht bij SMC Tilburg.

Plan fysio afspraak bij SMC Tilburg
Plan een afspraak in met een van onze fysiotherapeuten


Voordat we aan de slag gaan met jouw behandeling, maken we eerst kennis. Tijdens de eerste afspraak onderzoeken we de klacht, de herkomst ervan en stellen we je een aantal vragen. We raden je aan om vooraf te informeren bij je zorgverzekeraar of het fysiotherapie-traject wordt vergoed.

persoonlijk behandelplan door SMC Tilburg
We stellen een persoonlijk behandelplan op

Bij SMC Tilburg sta jij als patiënt centraal. Onze fysiotherapeuten, sportartsen, manueel therapeuten, ergotherapeuten, psychologen en medisch specialisten werken nauw samen. Daardoor is het mogelijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat is aangepast op jouw unieke situatie. We nemen verschillende testen af om je blessure of het revalidatietraject beter in kaart te brengen. Vervolgens bepaal jij of je akkoord gaat met het plan en gaan we samen aan de slag.

Monitoring behandelplan SMC Tilburg
We monitoren het behandelplan

Tijdens het traject monitoren we jouw ontwikkeling. We sturen bij als dat nodig is. De focus tijdens jouw behandeling ligt op het persoonlijke contact. We focussen niet alleen op de behandeling zelf, maar houden ook oog voor jou als persoon, waardoor jij je op je gemak voelt.

Evaluatie behandelplan fysiotherapie bij SMC Tilburg
We evalueren jouw behandeltraject

Na het traject evalueren we het traject en noteren we jouw bevindingen.

Kosten fysiotherapie Tilburg

Niet alle behandelingen worden vergoed door je zorgverzekeraar. Voordat je behandeling start, raden we je dan ook aan om te informeren of jouw behandeltraject wordt vergoed. Mocht je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben, hanteren we de volgende tarieven.

Fysio Tilburg: wat je van ons mag verwachten

1

Persoonlijk behandelplan afgestemd op jouw situatie

2

Nieuwste behandelmethoden- en technieken

3

Nauw contact met medisch specialisten in de regio

4

Ons multidisciplinaire team werkt samen onder één dak waardoor je van alle disciplines gebruikmaakt

fysiotherapeut smc tilburg
17

Fysiotherapeuten

dumbbell oefenruimte SMC Tilburg
3

Oefenruimtes

‘Wij zijn dé medisch specialist in beweegzorg’

Veelgestelde vragen over fysiotherapie bij SMC Tilburg

Wat kost een gemiddelde fysiotherapie behandeling?

Dit hangt af van het soort behandeling en van jouw zorgverzekering. Een gemiddelde fysiotherapie behandeling bij SMC Tilburg kost € 49,50. Wil je meer informatie over de kosten voor behandelingen? Bekijk deze dan op de pagina over tarieven.

Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling bij SMC Tilburg?

Dit hangt af van de behandeling. Een gemiddelde behandeling duurt 25 minuten. Wanneer mogelijk plannen wij voor de eerste afspraak een eerste consult én een behandeling in. Zo kunnen we je meteen goed helpen. Dit betekent dat er twee behandelingen van je tegoed af gaan, of dat je een rekening krijgt voor een eerste consult en de behandeling.