Verbeter je techniek en verklein de kans op blessures!

Runeasi Hardloopanalyse

Home » Hardloop Analyse RunEasi
Image

Hardloopanalyse RunEasi

Ben je een fervent hardloper en zou je graag je hardlooptechniek willen verbeteren om efficiënter te gaan lopen of de kans op blessureleed te verkleinen? Doe dan een hardloopanalyse bij SMC Tilburg.

Bij SMC Tilburg worden de hardloopanalyses uitgevoerd door een sportfysiotherapeut gespecialiseerd in hardlopen en blessurepreventie en worden de analyses met videoanalyse in combinatie met de bewegingssensor RunEASI gemeten. Met behulp van videoanalyse en RunEASI nemen we de loopbeweging door in alle fases van het hardlopen.

 

Image

De hardloopanalyse bij SMC Tilburg

De analyse bestaat uit een beginmeting (60 minuten) en een eindmeting (30 minuten). Tijdens de beginmeting komen de volgende onderdelen aan bod:

  1. Uitgebreid intake gesprek waarin jouw doelen en hulpvraag worden besproken
  2. Lichamelijk onderzoek
  3. Hardloopanalyse middels videoanalyse en RunEASI
  4. Bespreken van resultaten uit de rapportage (deze Engelstalgie rapportage krijg je ook mee)
  5. Doornemen van tips en oefenvormen ter verbetering van jouw hardlooptechniek

Zes tot acht weken na de beginmeting vindt de eindmeting plaats. Bij de eindmeting laten we zien wat de oefeningen die je hebt gedaan voor effect hebben op je looptechniek.

Image

Wat is RunEASI?

RunEASI is een draagbare sensor die alle bewegingen van het lichaam in de ruimte registreert.  Deze innovatie wearable is ontwikkeld door de Universiteit van Leuven en hiermee ontvangen we real-time feedback van jouw hardlooptechniek. Ook afwijkingen die met het blote oog niet te zien zijn, maar wel kunnen bijdragen aan blessures, worden middels de sensor gemeten en in kaart gebracht. Met deze data kunnen we op het moment van hardlopen aanpassingen doen, maar kunnen we ook deze data gebruiken om te vergelijken met een moment in de toekomst.