Wat we bieden

Consult sportarts bij SMC Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie » Consult sportarts

Consult sportarts iedereen uit Tilburg en omstreken

Wanneer je last hebt van een blessure is het belangrijk zo snel mogelijk de juiste diagnose te laten stellen. De sportarts is een medisch specialist op sport/beweegvlak en kan je helpen bij klachten of blessures. Een sportarts beschikt over kennis van en ervaring met alle relevante vakgebieden in sportgeneeskunde en sporttakken, geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en een netwerk van deskundigen.

Rughouding

Hoe werkt een consult?

Bij de eerste afspraak wordt jouw klacht onderzocht door de sportarts. Eventueel kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld een hartfilmpje een inspanningstest of het testen van bijvoorbeeld longfunctie, kracht of stabiliteit. Na het onderzoek kan de diagnose worden gesteld. Hierna ga je middels een multidisciplinaire aanpak aan de slag om van jouw klacht te herstellen. Dit kan zijn door middel van (een combinatie van) fysiotherapeutische behandeltechnieken.

Ook kan de sportarts zelf de behandelingen uitvoeren. Indien nodig kunnen (sport)orthopedisch chirurgen of andere specialisten bij het behandeltraject betrokken worden. Wanneer de sportarts het behandeltraject zelf (deels) uitvoert, of wanneer de sportarts jouw herstel met je wil evalueren, kan er een vervolg consult worden ingepland.

Ademhaling test
Voor wie

Een sportarts kan door iedereen bezocht worden die last heeft van een blessure die het sporten of bewegen bemoeilijkt. Heb je tijdens het sporten een blessure opgelopen? Ook dan ben je bij de sportarts aan het juiste adres. Een consult bij de sportarts kan ook uitkomst bieden aan patiënten bij wie een regulier fysiotherapeutisch behandeltraject niet, of niet snel genoeg, het gewenste resultaat oplevert.

Vakkundig en to the point, mooie combi met sportarts!

Ingrid
Veel gestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Sportartsen zijn er echt niet alleen voor sporters of topsporters. Een sportarts is een dokter met veel verstand van het beweegapparaat, sportblessures en (andere) overbelastingsklachten. Heb je last van deze klachten en kan een fysiotherapeut je onvoldoende helpen? Dan kan een sportarts een logische keuze zijn. Óók als je geen sporter bent. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij de sportarts heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Zodra wij jouw verwijzing hebben ontvangen, nemen we contact met je op om de afspraak in te plannen.

Wat zijn de kosten voor een consult sportarts?

Consulten en aanvullend onderzoek bij de sportarts waarvoor je verwezen bent door de huisarts, worden vergoed vanuit de basisverzekering. (let op! dit betekent dat je aanspraak maakt op je eigen risico.) Voor meer informatie bekijk onze tarieven en vergoedingen.