Wat we bieden

Consult sportarts bij SMC Tilburg

Consult sportarts iedereen uit Tilburg en omstreken.

Wanneer u last hebt van een blessure is het belangrijk zo snel mogelijk de juiste diagnose te laten stellen. De sportarts is een medisch specialist op sport/beweeg vlak en kan u helpen bij klachten of blessures. Een sportarts beschikt over kennis van en ervaring met alle relevante vakgebieden en sporttakken, geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en een netwerk van deskundigen.
Image
Hoe werkt het

Bij de eerste afspraak wordt jouw klacht onderzocht door de sportarts. Eventueel kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld een hartfilmpje een inspanningstest of het testen van bijvoorbeeld longfunctie, kracht of stabiliteit. Na het onderzoek kan de diagnose worden gesteld. Hierna ga je middels een multidisciplinaire aanpak aan de slag om van jouw klacht te herstellen. Dit kan zijn door middel van (een combinatie van) fysiotherapeutische behandeltechnieken. Ook kan de sportarts zelf de behandelingen uitvoeren. Indien nodig kunnen (sport)orthopedisch chirurgen of andere specialisten bij het behandeltraject betrokken worden. Wanneer de sportarts het behandeltraject zelf (deels) uitvoert, of wanneer de sportarts uw herstel met u wilt evalueren, kan er een vervolg consult worden ingepland.

Image
Voor wie

Een sportarts kan door iedereen bezocht worden die last heeft van een blessure die het sporten of bewegen bemoeilijkt. Hebt u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Ook dan ben je bij de sportarts aan het juiste adres.
Een consult bij de sportarts kan ook uitkomst bieden aan patiënten bij wie een regulier fysiotherapeutische behandeltraject niet, of niet snel genoeg, het gewenste resultaat oplevert.

Vakkundig en to the point, mooie combi met sportarts!

Ingrid
Veel gestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up to date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Maar iedereen wil toch zo snel mogelijk goed van de klachten af? Ook als je geen sporter bent, ben je bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit of je wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij je graag van jouw klachten af.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij de sportarts heb je een verwijzing van uw huisarts nodig.

Wat zijn de kosten voor een consult sportarts?

Consulten en aanvullend onderzoek bij de sportarts waarvoor je verwezen bent door de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie bekijk onze tarieven en vergoedingen