Bekkenexpertise

Bekkenpijn

Bekkenfysiotherapie voor pijn

Pijn in het bekken ontstaat wanneer de belastbaarheid van de gewrichten, kapsels, banden en pezen wordt overschreden. Er is sprake van overbelasting. Overbelasting kan veroorzaakt worden door zwaar lichamelijk werk, een zwangerschap, een bevalling of door een ongeluk. Ook psychische factoren als stress of angst kunnen een rol spelen. Daarnaast is het mogelijk dat de ervaren pijn voortkomt uit klachten in de knie, heup of rug.

Bekkenpijn wordt zoals gezegd niet alleen veroorzaakt door overbelasting. Langdurige blaas- of prostaatproblemen kunnen ook leiden tot bekkenpijn.

Veel voorkomende klachten bij bekkenpijn zijn:

Maak nu een afspraak

Behandeling van bekkenpijn

Wanneer we kijken naar de behandeling is het belangrijk om de balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden. De belastbaarheid van het bekken is te vergroten door het trainen van de spieren in de buik, rug, benen en de bekkenbodem. Daarnaast helpt het ook om een gezonde leefstijl aan te nemen. Een bekkenfysiotherapeut kan je helpen bij het vinden van de oorzaak en oplossen van de ervaren problemen.

 

 

Veel gestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Wordt bekkentherapie vergoed?

Het wordt vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. Heb je geen aanvullende verzekering dan moet je de behandelingen zelf betalen. Alleen als het om urineverlies gaat is er een verwijzing nodig, de vergoedingen gaan dan uit de basisverzekering ( let op het gaat dan wel van je eigen risico af).

Hoe kan ik een afspraak maken?

Voor de meeste klachten rondom het bekken hoef je geen verwijzing te hebben, overigens mag dat natuurlijk wel, net zoals bij algemene fysiotherapie.

Voor welke klachten kom ik bij de bekkenfysiotherapeut?

Alle klachten die te maken hebben rondom de bekkenbodem en bekken; zoals klachten rondom de zwangerschap en bevalling, gynaecologische problematiek zoals verzakkingen, urineverlies, buikpijnen, pijn bij vrijen. Urologische problematiek zoals bv pijnklachten in het bekkenbodemgebied, prostaat problematiek, plasklachten. Maar ook klachten rondom de stoelgang zoals verlies van windjes of ontlasting, obstipatie, aambeien.