Wat we bieden

Algemene Fysiotherapie bij SMC Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie » Algemene Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie: snel pijnvrij bewegen

Wanneer je pijn of klachten ervaart in spieren of gewrichten is fysiotherapie voor jou mogelijk de oplossing. Pijnvrij kunnen bewegen bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van leven. Een fysiotherapeut zorgt ervoor dat jouw klachten verminderen of helemaal verholpen worden. Het is ons uiteindelijke doel om je weer zonder pijn te kunnen laten bewegen.

Afspraak maken

Je plant een eerste afspraak in met één van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze eerste afspraak schetsen wij een zo compleet mogelijk beeld van jouw klacht(en) door de juiste vragen te stellen en de klacht te onderzoeken. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met jou een passend behandelplan opstellen. Aan de hand van het behandelplan zal jouw klacht behandeld worden. De behandeling kan bestaan uit (een combinatie van) lokale behandeling, oefentherapie en voorlichting.

Rughouding SMC
Expertise

Multidisciplinaire samenwerking

Omdat er bij SMC Tilburg meerdere disciplines samen komen (naast fysiotherapie bieden wij bijvoorbeeld ook ergotherapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie of oedeemtherapie), kan het zijn dat gedurende jouw behandeltraject de expertise wordt ingeschakeld van collega’s binnen SMC Tilburg. Wanneer het behandeltraject voltooid is, zullen wij afsluiten met een evaluatie.

Hardloop houding
Specialisatie

Loopanalyse

Klachten en blessures kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde stand of afwikkeling van de voeten, verkeerd schoeisel of bijvoorbeeld een verkeerde looptechniek. Door het looppatroon te analyseren en een mogelijk verkeerde afwikkeling of looptechniek te corrigeren, kunnen klachten verholpen en blessures voorkomen worden.

De fysiotherapeut zal eerst jouw klacht onderzoeken. Dit gebeurt met een anamnese gesprek en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt de voetafwikkeling (en verdere statiek) beoordeeld door middel van een dynamische meting op een drukplaat. Ook worden er verschillende opnames gemaakt van het (hard)lopen die samen met jou beeld voor beeld worden teruggekeken.

‘De fysiotherapeut zet veel kennis in bij de behandeling, voor een optimaal herstel. Daarnaast heeft ze oog voor de persoon achter de klachten, waardoor je op je gemak voelt.’

Petra
Veelgestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up-te-date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Maar iedereen wil toch zo snel mogelijk goed van de klachten af? Ook als je geen sporter bent, ben je bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit of je wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij je graag van jouw klachten af.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten is het niet nodig om een verwijzing te hebben van jouw huisarts. Neem gerust contact met ons op om snel en eenvoudig een afspraak te plannen met één van onze fysiotherapeuten.

Wat kost fysiotherapie bij SMC Tilburg?

Wij raden je aan om goed bij uw zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om u hierbij op weg te helpen.

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan worden deze kosten voor fysiotherapie bij SMC Tilburg vergoed door jouw zorgverzekeraar. Uiteraard voor zover jouw polis toereikend is. Wij hebben hiervoor een contract met alle zorgverzekeraars.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering.

Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie betaal je bij ons de reguliere tarieven. Je leest meer over onze tarieven op de tarievenpagina.

Wat moet ik meenemen voor de loopanalyse?

Neem bij een afspraak voor een loopanalyse de volgende zaken mee:

  • Korte (sport)broek, het liefst een andere kleur  dan het shirt.
  • Meest gedragen sportschoenen
  • Meest gedragen gewone schoenen
  • Zooltjes (indien van toepassing)
Wat kan ik voor advies verwachten na de loopanalyse?

De fysiotherapeut bespreekt na de analyse samen met jou de resultaten en hoe de eventueel verkeerde afwikkeling van de voeten,  schoeisel of ongunstige looptechniek de klacht kan veroorzaken of onderhouden. Vervolgens wordt bekeken hoe dit gecorrigeerd kan worden. En wat de eventuele vervolgstappen zijn, bijvoorbeeld oefentherapie of loopscholing. 

Indien er naar aanleiding van de loopanalyse het advies is om een speciale een op maat gemaakte (sport)steunzolen te laten maken, kunnen we je gericht doorsturen naar een (Sport)podotherapeut. Je krijgt dan van ons een reportage/verslag mee van de Loopanalyse. Eventueel kunnen standaard inlegzolen direct bij ons worden aangeschaft.