Heb je een vraag? Hier vind je het antwoord!

Vraag en Antwoord

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Op deze pagina vind je waarschijnlijk het antwoord! Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Waar vind ik het SMC Tilburg?

SMC Tilburg zit gevestigd in het T-kwadraat Stappegoor. Hier vind je informatie over bereikbaarheid en parkeren.

Waar in het gebouw T-Kwadraat kan ik SMC Tilburg vinden?

Als je het T-kwadraat binnenkomt via de hoofdingang, dan ga je in de centrale hal naar rechts. Aan je rechterhand vind je achter de trap de ingang naar de receptie en wachtruimte 1. Overigens zie je bij binnenkomst een grote roze banner staan die je de goede kant op wijst.

Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

Op de pagina Voorbereiden Afspraak vind je per discipline alle informatie terug over wat je mee moet nemen én hoe je je op de afspraak voorbereidt.

Welke specialisaties heeft SMC Tilburg in huis?

Op het gebied van fysiotherapie hebben wij verschillende expertise in huis. Bijvoorbeeld Dry Needling, Bekkenexpertise (ook stuitklachten), manuele therapie en sportrevalidatie. Op de pagina Fysiotherapie vind je meer informatie. Naast specialisaties fysiotherapie hebben ook onze ergotherapeuten en sportartsen bepaalde aandachtsgebieden. Denk aan vermoeidheidsklachten, prikkelverwerking, dansblessures… Je ziet het, we hebben veel in huis. Neem gerust contact met ons op en leg je vraag aan ons voor. We bekijken samen of wij je kunnen helpen, of dat we wellicht kunnen adviseren welke praktijk in de buurt jouw vraag goed kan beantwoorden.

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Voor fysiotherapie en ergotherapie kunt je direct een afspraak maken, zonder verwijzing. In sommige gevallen is bij fysiotherapie en ergotherapie een verwijzing nodig om bepaalde zorg vergoed te krijgen door uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld bij een aandoening die voorkomt op de lijst “chronische aandoeningen”, na een operatie of bij herstelzorg.

Voor een preventief sportmedisch onderzoek heb je geen verwijzing nodig.

Voor een afspraak bij de sportarts voor een consult (bij klachten en blessures) is wél een verwijzing verplicht.

Ik heb twee mailtjes gehad met 2 afspraken. Klopt dit wel?

Voor een eerste afspraak bij de fysiotherapeut plannen wij indien mogelijk een intake én een behandeling. Op deze manier kunnen we je meteen goed helpen. Je bezoek aan de praktijk bestaat dus uit twee afspraken, die elkaar opvolgen. Voor beide afspraken krijg je een e-mail.

Een sportmedisch onderzoek bestaat uit 2 delen. Een deel bij de fysiotherapeut, en direct daarop aansluitend een deel bij de sportarts. Ook voor deze afspraak ontvang je dus 2 mailtjes.

Veel gestelde vragen

Vragen over Sportmedische Onderzoeken

Voor welke sportmedische onderzoeken/keuringen kan ik bij SMC Tilburg terecht?

Je kunt bij ons voor veel verschillende sportmedische onderzoeken terecht. Klik hier voor de meest voorkomende. Staat jouw onderzoek er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op. We kijken dan samen naar onze mogelijkheden in relatie tot de eisen van de sportorganisatie en jouw wensen.

Veel gestelde vragen

Vragen over Vergoedingen en Tarieven

Heeft SMC Tilburg met zorgverzekeraar een contract?

Fysiotherapie: Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars

Ergotherapie: Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars

Sportgeneeskunde: Wij hebben met de meeste, maar NIET met alle zorgverzekeraars een contract. Hier lees je daar meer over.

Ik ben niet aanvullend verzekerd. Wat kost een behandeling fysiotherapie?