Samenwerkingspartner

Impuls Podotherapie

Home » Onze partners » Podotherapie

Sportpodotherapie op locatie SMC Tilburg

 

Wat is (sport)podotherapie en waarom heb jij het nodig?

Zeker voor een sporter of actief persoon is het heel belangrijk dat je voeten goed functioneren! Podotherapie richt zich op het onderzoeken en (preventief) behandelen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug wanneer deze klachten ontstaan door een afwijkende voetstand of looppatroon.

Afspraak inplannen

 

Image
Is het iets voor mij?

Voor wie?

Wij behandelen alle actieve mensen met klachten aan voeten, knieën, heupen en rug. Hierbij richten wij ons natuurlijk op sporters. Iedere sport heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Denk hierbij aan de ondergrond, eigenschappen van de schoen en beweging van het lichaam tijdens de sport. Iedere sport vergt weer net iets anders van het lichaam en daarom is het belangrijk hier gericht onderzoek naar te doen.

Er zal tijdens een podotherapeutisch sportonderzoek niet alleen naar de klacht worden gekeken maar naar het totale beeld. De sportbelasting, schoenen en sportbewegingen. Maar ook: wat doe je verder in je dagelijks leven? Indien gewenst wordt er samen met andere disciplines het behandeltraject afgestemd. Iedere sporter is uniek en daarom krijgt iedere sporter ook een uniek behandeltraject voorgesteld waarin de wensen van jou als sporter centraal staan.

Image
Wat je kunt verwachten

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in het optimaal laten bewegen van de voet. Dit betekent dat wij regelmatig gebruikmaken van manuele technieken. Ons doel is de voet zo vrij en natuurlijk mogelijk te laten bewegen. Ondersteund met oefentherapie en indien van toepassing zooltherapie. Samen met jou bekijken wat mogelijk is om jouw doel te behalen.

Image
Het behandeltraject

Hoe ziet een behandeltraject eruit

We beginnen altijd met een intake en onderzoek. Daarna stellen we samen het behandelplan op. Dit is een op maat gemaakt behandelplan en kan bestaan uit:

  • Mobiliseren van gewrichten
  • Schoenadvies
  • Oefeningen voor de voeten
  • Podotherapeutische (sport)zolen

Aan het einde van het eerste onderzoek wordt het plan opgesteld en worden vervolgafspraken gemaakt.

Image
Even voorstellen

Wie zijn wij?

Lonne Geudens, podotherapeut

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten. Ik heb jarenlang gekorfbald in Knegsel, een dorpje waar ik vandaan kom. Inmiddels ben ik verhuisd naar Eindhoven waardoor ik gestopt ben met korfballen. In Eindhoven ben ik wekelijks aan het tennissen en vind ik het leuk om verschillende sporten tijdelijk uit te testen. Zo ben ik de ene week aan het squashen, kan ik de maanden erna fanatiek aan het hardlopen zijn en hou ik me hierna weer bezig met pilates vanuit thuis. Daarnaast zijn familie en vrienden erg belangrijk voor mij en vind ik het erg leuk om daar tijd mee door te brengen.

Annabelle Pont, sportpodotherapeut

In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten. Ik zit graag op de fiets, zowel in het bos of op de weg. Ik kan me geen zomervakantie voorstellen zonder fiets en soms gaat de tent gewoon mee op de fiets! Verder hou ik van hardlopen, suppen, (berg)wandelen en yoga. In de winter ga ik graag skiën. Tot een paar jaar terug heb ik op amateurniveau regelmatig deelgenomen aan (ultra)MTB marathons en in mijn jeugd heb ik op hoog niveau gehockeyd.

Wij zijn als praktijk verbonden aan Team Tilburg en dragen hiermee ons steentje bij aan een gezond topsportklimaat voor aanstormend talent in Tilburg.

Maak een afspraak bij Impuls Podotherapie

Telefoonnummer: 085-0605450 | Mail: info@impuls-podotherapie.nl

Maak online een afspraak

Let op! SMC Tilburg plant geen afspraken in, dit doe je rechtstreeks bij Impuls Podotherapie.