Samenwerkingspartner

Centrum voor Voeding en Dieet

Home » Onze partners » Sportdiëtetiek

Sportdiëtetiek op locatie SMC Tilburg

 

Wat is sportdiëtetiek en waarom heb jij het nodig?

De juiste voeding op het juiste moment is van essentieel belang voor iedereen, maar zeker als je intensief sport en/of bezig bent met een revalidatie traject. Wat de juiste voeding is, is voor iedereen anders en ontzettend lastig om zelf te bepalen. Wij helpen jou daarbij! Aan de hand van jouw individuele doelstellingen stelt onze (sport)diëtist een op maat gemaakt advies op. Zo weet je niet alleen wanneer je wat kunt eten, maar begrijp je ook waarom dit belangrijk is voor jouw lichaam.

 

Image
Is het iets voor mij?

Voor wie?

Sportdiëtetiek is belangrijk voor iedere sporter op ieder niveau. Of je nu een topsporter bent die streeft naar topprestaties of een recreatieve sporter die zijn gezondheid en fitheid wil verbeteren.

Door je basisvoeding en, indien van toepassing, je voedingsinname rondom trainingen en wedstrijden te optimaliseren, zorgen we samen voor voldoende energie en herstel. Het draait om jouw gezondheid, optimale prestaties en herstel, zowel op het veld als daar buiten.

Kortom, worstel jij met voedingskeuze? Ben je herstellende van een blessure of hard aan het werk in een revalidatietraject? Streef je specifieke doelen na? Of heb je gewoon behoefte aan professionele begeleiding? Dan zijn wij er voor jou!

 

 

Image
Wat je kunt verwachten

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij bieden de ondersteuning die je nodig hebt. Aan de hand van jouw individuele doelstellingen stelt onze (sport)diëtist een op maat gemaakt advies op. Denk hierbij onder andere aan:

 • Het optimaliseren van je sportvoeding voor trainingen en wedstrijden.
 • Het bereiken van jouw specifieke sportdoelen, zoals gewichtsverlies, spieropbouw, of prestatieverbetering.
 • Het herstel na blessures met behulp van voeding.
 • Het begrijpen van voedingsgewoonten en het maken van bewuste keuzes die passen bij jouw levensstijl (en sportieve ambities).
 • Het verminderen van klachten als vermoeidheid, spierpijn, kramp of buikklachten.
 • Hulp bij een volwaardig vegetarisch of veganistisch eetpatroon.
 • Advies over het gebruik van supplementen.
 • Kindervoeding bij (top)sport.
Image
Het behandeltraject

Hoe ziet een behandeltraject eruit

 1. Intake: Tijdens het eerste consult bespreken we jouw persoonlijke situatie, eventuele klachten, (sport)doelstellingen, trainingsroutine en huidige voedingsinname.
 2. Meting: Eventueel meten van lichaamssamenstelling met behulp van bio-elektrische impedantie of een 8-punts huidplooimeting volgens de ISAK methode (niet standaard).
 3. Op maat gemaakt advies: Op basis van deze informatie stelt onze (sport)diëtist een individueel dieetadvies op, afgestemd op jouw behoeften en doelen. Dit advies bespreken we samen tijdens de intake.
 4. Ondersteuning en begeleiding: Gedurende het traject staat onze sportdiëtist voor je klaar om je te ondersteunen, vragen te beantwoorden en aanpassingen te maken indien nodig.
Image
Intakegesprek

Plan een Intake

Wil je ontdekken hoe een diëtist jou kan helpen jouw doelen te bereiken? Plan dan nu een intake op locatie bij het Sport Medisch Centrum Tilburg. Tijdens deze intake bespreken we jouw behoeften en doelen, en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Telefoonnummer: 040-2484074

Mail: dominique@centrumvoorvoedingendieet.nl

Image
Even voorstellen

Wie ben ik?

Ik ben Dominique Maan, een fanatieke hardloopster, fietsster en fitnisser.

Door jarenlang zelf op topniveau gejudood te hebben ervaarde ik hoe belangrijk goede (sport)voeding in combinatie met (top)sport is. Na in 2015 de opleiding sportdiëtetiek afgerond te hebben heb ik veel ervaring opgedaan in de begeleiding van diverse (top)sporters. Sinds 2022 werk ik tevens bij TeamNL (Brabantsport) als expert voeding.

Binnen mijn praktijk Centrum voor Voeding en Dieet, ben ik ook werkzaam als kinder- en MDL-diëtist.

Maak een afspraak bij Dominique

 

Telefoonnummer: 040-2484074 | Mail: dominique@centrumvoorvoedingendieet.nl

Let op! SMC Tilburg plant geen afspraken in, dit doe je rechtstreeks bij Dominique.