Wat we bieden

Inspanningstest bij SMC Tilburg

Home » Wat we bieden » Fysiotherapie » Inspanningstest

Inspanningstest bij SMC Tilburg

Een inspanningstest is onderdeel van een Groot Sportmedisch Onderzoek en geeft waardevolle informatie. Fanatieke sporters krijgen door middel van een inspanningstest inzicht in de maximale hartslag. Een inspanningstest geeft een goed beeld van het functioneren van jouw hart tijdens inspanning. De informatie uit een inspanningstest zorgt ervoor dat je op een veilige en verantwoorde manier kunt sporten.

Voor wie is een inspanningstest geschikt?

Sporters tot 35 jaar zonder cardiale klachten en voorgeschiedenis die:

  • Hun maximale hartslag willen weten
  • Willen gaan starten met trainen en dit op een verantwoorde manier willen doen
  • Naar aanleiding van bepaalde klachten van de sportarts een advies hebben gekregen om een inspanningstest uit te voeren om de juiste diagnose te kunnen stellen.

 

Bloeddruk meten
Hoe werkt het

Voorafgaand aan de inspanningstest vindt altijd een rust ECG plaats die wordt beoordeeld door de sportarts. Ook tijdens de inspanningstest wordt de hartfunctie continu geregistreerd door middel van een ECG.

Gedurende de fietstest neemt wattage elke minuut toe. Door middel van een maximale fietstest kunnen er nauwkeurige berekeningen worden gemaakt. De resultaten worden door de sportarts met je besproken en jouw vragen worden beantwoord. Indien nodig kun je naar aanleiding van de inspanningstest naar een medisch specialist worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek.

Veel gestelde vragen

Heb je vragen? We staan voor je klaar!

Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht?

Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up to date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Maar iedereen wil toch zo snel mogelijk goed van de klachten af? Ook als je geen sporter bent, ben je bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit of je wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij je graag van jouw klachten af.

Wat zijn de kosten?

Een Uitgebreid Sportmedisch Onderzoek valt onder de noemer ‘sportgeneeskunde’ en wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Consulten en aanvullend onderzoek bij de sportarts waarvoor je verwezen bent door de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de sportgeneeskunde vergoedt? Klik hier voor een totaaloverzicht van alle vergoedingen door zorgverzekeraars. Heb je geen aanvullende verzekering voor sportgeneeskunde? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

De inspanningstest is onderdeel van een Groot Sportmedisch Onderzoek en kan niet los worden afgenomen. U hebt voor een Groot Sportmedisch Onderzoek geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt ons dus direct bellen om een afspraak te plannen voor een Groot Sportmedisch Onderzoek met inspanningstest.