Hebt u langdurig pijnklachten? Dan kan dit uw leven dag en nacht beïnvloeden. Wij hebben specialisten in huis met veel kennis van langdurige pijnklachten. Wij kunnen u helpen om weer grip te krijgen op deze klachten en u weer de controle te geven.

Het behandeltraject start altijd met een intake bij de gespecialiseerde fysiotherapeut. De fysiotherapeut bepaalt samen met u hoe het behandeltraject eruit ziet. Mogelijke onderdelen zijn:

Wilt u graag hulp om weer grip op uw pijn te krijgen? Neem contact met ons op voor een intake bij een van de gespecialiseerde fysiotherapeuten. Bij de intake wordt met uw samen bekeken hoe wij u het beste kunnen helpen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

WAAROM VERSCHILLENDE THERAPIEËN?

Chronische pijnklachten zijn complex om te behandelen. Er zijn vaak verschillende elementen die invloed hebben op de pijn. Het is bewezen dat de kans op resultaat het grootst is, wanneer deze verschillende elementen tegelijk worden aangepakt. Ook is bewezen dat regelmatig sporten of bewegen bijdraagt aan een positief resultaat. Combineer bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en Virtual Reality training. Hierdoor werk je op verschillende vlakken aan hetzelfde resultaat en is de kans op succes het grootst!

WAT IS REDUCEPT VR TRAINING?

Een van de mogelijke interventies is de Reducept Virtual Reality training.  Deze Virtual Reality training duurt 8 weken waarbij thuistraining en afspraken bij de fysiotherapeut gecombineerd worden.

U kunt het oefenen met Reducept vergelijken met sporten, waarbij het begin vaak moeilijk is en u langere tijd moet volhouden voor resultaat.

WAAROM REDUCEPT VR TRAINING?

Wist u dat uw hersenen pijn maken? Daarom kunt u als onderdeel van de behandeling uw hersenen trainen met de Reducept Virtual Reality training.  In Virtual Reality leer je hierbij je pijnklachten beheersen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen die al lange tijd pijnklachten hebben.

Het emotionele deel van ons brein ‘denkt’ dat wat we in VR zien echt is. Hierdoor reageert het emotionele brein – soms al direct – met minder pijnklachten!

Oefeningen die gebruik maken van dit soort ‘visuele’ strategieën, zijn erg gebruikelijk in de psychologie. Onder andere ontspanningsoefeningen en mindfulness maken hier gebruik van. Oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie doen dit eveneens.

HOE WERKT HET?

Er wordt voor u een licentie aangemaakt bij Reducept, waarmee u 8 weken kunt trainen in VR omgeving. Om thuis te trainen, kunt u bij ons een VR bril huren voor €5,- per week. Wij werken met de Oculus Go VR brillen.

In Reducept maakt u een reis door uw zenuwstelsel. U ziet en hoort hoe pijn werkt. Door goed te begrijpen hoe pijn werkt, maakt dat u in het dagelijks leven op uw pijn kunt reageren. Daarnaast doet u in Reducept verschillende oefeningen, die ervoor zorgen dat uw hersenen op een andere manier met pijnklachten omgaan. Zo krijgt u meer grip op uw pijnklachten. Omdat het in spelvorm is zal u soms niet eens doorhebben dat u met een oefening bezig bent. Zowel de kennis als oefeningen van Reducept zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden, waarvan bewezen is dat ze pijn positief beïnvloeden.

KOSTEN EN VERGOEDING

Bij de intake bepaalt u samen met de fysiotherapeut hoe uw behandeltraject eruit komt te zien, en welke therapieën hier onderdeel van zijn. De meeste therapieën worden vergoed uit de basis- of uit de aanvullende verzekering. Let wel op het eigen risico en een voldoende dekking uit de aanvullende verzekering. Voor andere therapieën ontvangt u zelf een factuur. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een FysioSport abonnement of wanneer u gebruik wil maken van de mentale coaching. Wanneer de Reducept Virtual Reality onderdeel wordt van het behandelplan, betaalt u €5,00 per week aan huur voor de bril. Dit wordt via automatisch incasso  maandelijks (€21,50) van uw rekening afgeschreven.  Ook wordt er borg in rekening gebracht, die u terug krijgt wanneer u de bril weer in goede staat inlevert. Na 8 weken stopt uw licentie bij Reducept. U kunt er voor kiezen om bij Reducept zelf uw licentie te verlengen en eventueel de bril langer te huren, of om zelf een bril aan te schaffen.

Direct aan de slag!

U wilt zo snel mogelijk van uw klachten af. We kennen geen wachttijden en u kunt meteen een afspraak maken en wij zijn ‘s avonds en in het weekend open.

Persoonlijke aanpak

Met een advies op maat wordt er een persoonlijke behandelprogramma samengesteld. Dit wordt volledig afgestemd op uw behoefte.

Team van specialisten

Er staat een team van specialisten klaar om jou te ondersteunen. Samen zetten we er de schouders onder en werken we aan een optimaal resultaat.

Doelgericht proces

We stellen samen doelen op, zodat we met focus kunnen werken aan uw klachten. Hier gaan we dan gericht mee aan de slag.

ONTDEK WIE WE ZIJN