Het ECG (hartfilmpje) in rust geeft informatie over de functie van het hart in rust. Door middel van elektrodes die op het lichaam aangebracht worden kan de elektrische activiteit van het hart gemeten worden. Zo kan de arts bijvoorbeeld een hartritmestoornis vaststellen.

Voor wie?

  • Naar aanleiding van bepaalde klachten kan de sportarts adviseren om een rust ECG te laten maken om zo de juiste diagnose te kunnen stellen.
  • Veelal is een rust ECG onderdeel van een sportmedisch onderzoek.

Afspraak maken

Het afnemen en bespreken van een rust ECG duurt ongeveer een half uur. U hebt voor een rust ECG geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt dus direct bellen om een afspraak te maken.

Kosten

Een rust ECG valt onder de noemer ‘sportgeneeskunde’ en wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Consulten en aanvullend onderzoek bij de sportarts waarvoor u verwezen bent door de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar de sportgeneeskunde vergoedt? Klik hier voor een totaaloverzicht van alle vergoedingen door zorgverzekeraars.
Hebt u geen aanvullende verzekering voor sportgeneeskunde? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe werkt het?

Bij het afnemen van een rust ECG ligt u enkele minuten met een ontbloot bovenlichaam op de behandelbank. Er worden 10 elektrodes aangebracht zodat activiteit van het hart gemeten kan worden. U hebt voor het onderzoek geen sportkleding nodig.