Wat we bieden

HRV Hartslaganalyse

Optimaliseer je Welzijn bij SMC Tilburg met 

Bij SMC Tilburg begrijpen we dat welzijn niet alleen gaat over fysieke gezondheid, maar ook over het begrijpen en beheren van stress, het verbeteren van slaapkwaliteit en het optimaliseren van herstel. Daarom bieden we Firstbeat aan, een geavanceerd systeem dat inzicht biedt in de balans tussen stress, herstel en activiteit, en daarmee de sleutel vormt tot een gezonder en gebalanceerder leven.

Image
Wat is het?

Wat is Firstbeat?

Firstbeat is een toonaangevende technologie die gebruikmaakt van geavanceerde hartslagvariabiliteit (HRV) om een diepgaand inzicht te bieden in het functioneren van ons autonome zenuwstelsel. Door continu de hartslag te meten, kan Firstbeat nauwkeurig analyseren hoe ons lichaam reageert op verschillende activiteiten, stressoren en herstelperiodes gedurende de dag.

Image
Wat zijn de voordelen?

Voordelen van Firstbeat voor onze klanten

Stressmanagement: Firstbeat helpt bij het identificeren van stressoren in het dagelijks leven, waardoor individuen effectiever kunnen reageren en stress kunnen verminderen. Met inzicht in stresspatronen kunnen we samenwerken aan gepersonaliseerde strategieën voor stressbeheersing.

Optimalisatie van herstel: Het herkennen van de juiste balans tussen activiteit en herstel is essentieel voor het behoud van energie en veerkracht. Firstbeat biedt inzicht in de kwaliteit en effectiviteit van herstelperiodes, waardoor onze klanten beter kunnen plannen en prioriteiten kunnen stellen voor rust en ontspanning.

Verbeterde slaapkwaliteit: Door de slaappatronen te analyseren, kan Firstbeat waardevolle inzichten bieden in de kwaliteit van de slaap en mogelijke verstoringen identificeren. Met deze informatie kunnen we gerichte interventies aanbevelen om de slaapkwaliteit te verbeteren en overdag een optimale prestatie te bevorderen.

Prestatieverbetering: Of je nu een atleet bent die zijn trainingsregime wil optimaliseren of een professional die streeft naar maximale productiviteit, Firstbeat biedt waardevolle gegevens en inzichten om prestaties te verbeteren en doelen te bereiken.

Image
Ons streven

Jouw optimale welzijn

Bij SMC Tilburg streven we ernaar om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun optimale welzijn. Met behulp van Firstbeat kunnen we gepersonaliseerde plannen ontwikkelen die zijn afgestemd op individuele behoeften en doelstellingen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe Firstbeat jou kan helpen een gebalanceerder en gezonder leven te leiden.

Neem alvast een kijkje in de Firstbeat App!

Wil jij graag de HRV Hartanalyse uitproberen? Dan kun je kiezen uit twee pakketten:

1. Eenmalige HRV Hartslaganalyse: Via onderstaand formulier of bij ons aan de balie wordt het pakket aangeschaft, hierin zit de bodyguard (HRV meter), uitleg over de installatie van de Firstbeat App en uitvoeren van de meting en elektrodes. De meting wordt door de klant zelf uitgevoerd en stuurt/brengt vervolgens de hardware weer terug. De resultaten van de meting worden geanalyseerd door onze ergotherapeuten en hierna online of fysiek besproken. Tijdens dit gesprek worden adviezen meegegeven en een rapport.

2. Uitgebreide HRV Hartslaganalyse: Start is hetzelfde als de eenmalige meting, echter wordt na 2 maanden alsnog een meting gedaan en worden resultaten opnieuw besproken.