Inspanningstest

Inspanningstest 2017-05-08T14:04:56+00:00

Een inspanningstest geeft waardevolle informatie. Fanatieke sporters krijgen door middel van een inspanningstest inzicht in de maximale hartslag. Trainingszone worden berekend waardoor u gericht kunt trainen en uw prestaties verbeteren. Een inspanningstest geeft een goed beeld van het functioneren van uw hart tijdens inspanning. De informatie uit een inspanningstest zorgt ervoor dat u op een veilige en verantwoorde manier kunt sporten.

Voor wie?

  • Sporters die hun omslagpunt, maximale hartslag en trainingszones willen weten.
  • Sporters die willen gaan starten met trainen en dit op een verantwoorde manier willen doen.
  • Naar aanleiding van bepaalde klachten kan de sportarts adviseren om een inspanningstest uit te voeren om zo de juiste diagnose te kunnen stellen.

Afspraak maken

De inspanningstest duurt een uur. U hebt voor een inspanningstest geen verwijzing nodig van de huisarts om een inspanningstest te ondergaan. U kunt dus direct bellen voor een afspraak.

Kosten

Een inspanningstest valt onder de noemer ‘sportgeneeskunde’ en wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar de sportgeneeskunde vergoed? Klik hier voor een totaaloverzicht van alle vergoedingen door zorgverzekeraars.
Hebt u geen aanvullende verzekering voor sportgeneeskunde? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe werkt het?

Voor een goede meting is het belangrijk om 2 dagen voorafgaand aan de inspanningtest geen zware trainingen of wedstrijden uit te voeren. U hebt voor de inspanningstest een handdoek, sportkleding en sportschoenen nodig (De fiets heeft een mountainbike SPD systeem, SPD-SL past niet).
Voorafgaand aan de inspanningstest vindt altijd een rust ECG plaats die wordt beoordeeld door de sportarts.
Ook tijdens de inspanningstest wordt de hartfunctie continu geregistreerd door middel van een ECG.
Gedurende de fietstest neemt wattage elke minuut toe. Door middel van een maximale fietstest kunnen er nauwkeurige berekeningen worden gemaakt.
De resultaten worden door de sportarts uitgebreid met u besproken en uw vragen worden beantwoord. Indien nodig kunt u naar aanleiding van de inspanningstest naar een medisch specialist worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek.
Medisch specialist in beweegzorg
Menu