Wanneer u last hebt van een blessure is het belangrijk zo snel mogelijk de juiste diagnose te laten stellen. De sportarts is een medisch specialist op sport/beweeg vlak en kan u helpen bij klachten of blessures. Een sportarts beschikt over kennis van en ervaring met alle relevante vakgebieden en sporttakken, geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en een netwerk van deskundigen.

Voor wie

Een sportarts kan door iedereen bezocht worden die last heeft van een blessure die het sporten of bewegen bemoeilijkt. Hebt u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Ook dan ben je bij de sportarts aan het juiste adres.
Een consult bij de sportarts kan ook uitkomst bieden aan patiënten bij wie een regulier fysiotherapeutische behandeltraject niet, of niet snel genoeg, het gewenste resultaat oplevert.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij de sportarts hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Kosten

Consulten en aanvullend onderzoek bij de sportarts waarvoor u verwezen bent door de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie vindt u hier.

Hoe werkt het?

Bij de eerste afspraak wordt uw klacht onderzocht door de sportarts.
Eventueel kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld een hartfilmpje een inspanningstest of het testen van bijvoorbeeld longfunctie, kracht of stabiliteit. Ga naar Testen en meten.
Na het onderzoek kan de diagnose worden gesteld. Hierna gaat u middels een multidisciplinaire aanpak aan de slag om van uw klacht te herstellen.
Dit kan zijn door middel van (een combinatie van) fysiotherapeutische behandeltechnieken. Ook kan de sportarts zelf de behandelingen uitvoeren. Indien nodig kunnen (sport)orthopedisch chirurgen of andere specialisten bij het behandeltraject betrokken worden.
Wanneer de sportarts het behandeltraject zelf (deels) uitvoert, of wanneer de sportarts uw herstel met u wilt evalueren, kan er een vervolg consult worden ingepland.