Intensief sporten is grensverleggend en kan risico’s met zich meebrengen. De Kans op blessures is bij (top)sporters altijd aanwezig. Het is dan belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar dat er juist zo snel mogelijk een goede diagnose wordt gesteld. Het SportMedisch Centrum Tilburg biedt u deze mogelijkheid. De sportarts en sportfysiotherapeut helpen u hier, zo nodig in nauwe samenwerking met de (sport)orthopedisch chirurgen van ETZ Tilburg. Als de diagnose gesteld is gaan de sportfysiotherapeuten met u aan de slag bij de revalidatie. Er wordt een behandeling ingezet en ook volgt er een advies over het vervolgtraject en preventie. De sporter wil immers niets liever dan zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke prestatieniveau.

Ook kunt u voor adviezen over het actief beoefenen van een sport bij ons terecht. Zijn er, anders dan blessures, klachten die u in uw sport beperken? Dan kan het advies van een deskundige wellicht voor groot belang zijn. Ook als u twijfelt of u gezond of fit genoeg bent voor de uitoefening van een bepaalde sport, is een goed advies van groot belang. Natuurlijk is het ook prettig om tijdens het sporten de prestaties zo optimaal mogelijk te hebben en ook hiervoor kunnen wij u advies geven.

Bij al deze zaken bent u bij de deskundigen van het SportMedisch Centrum op het goede adres. Door gerichte medische begeleiding kunt u uw prestaties optimaliseren en door specialistische behandeling kunt u snel herstellen van blessures.

Het SportMedisch Centrum begeleidt u bij intensief sporten (topsport en breedtesport) door onderzoek, adequate advisering, preventie en behandeling. Het SportMedisch Centrum beschikt over zeven ruime behandelcabines, een testruimte en drie goede geoutilleerde oefen/trainingsruimtes.