Beleid SMC Tilburg m.b.t. luchtwegklachten

 

Het kabinet heeft besloten dat de (zelf)test- en isolatieadviezen voor per 10 maart komen te vervallen (zie ook hier het overheidsbeleid). Ook heeft het OMT een advies uitgebracht voor zorgmedewerkers in de zorg. Deze informatie heeft geleid tot een aangepast beleid van SMC Tilburg m.b.t. Corona/luchtwegklachten.

 

De OMT adviezen voor zorgmedewerkers zijn door SMC Tilburg overgenomen:

  • Voor zorgmedewerkers geldt geen specifiek COVID-19 testadvies meer.
  • De maatregelen voor medewerkers m.b.t. COVID-19 zijn gelijk gesteld aan de generieke maatregelen ter preventie van andere luchtweginfecties. (griep, RS-virus etc.) Er wordt voortaan alleen over luchtwegklachten/infecties gesproken en niet meer specifiek over COVID-19.
  • Zorgmedewerkers die luchtwegklachten hebben, maar fit genoeg zijn om te werken, werken met een chirurgisch mondmasker (ten minste type IIR) en houden strikte hygiëne aan.

Dit betekent dus dat onze medewerkers niet meer testen op het coronavirus. Bij alle luchtweginfecties/verkoudheidsvirussen waarbij de medewerker wel fit genoeg is om te werken, werkt de medewerker met een type IIR mondmasker om verspreiding van welk virus dan ook te voorkomen.

 

Advies SMC Tilburg voor patiënten met een afspraak

Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop- of snotneus?

  1. Blijf thuis wanneer je ziek bent
  2. Overleg bij lichte klachten met je therapeut of je tijdens de behandeling een mondmasker dient te dragen (beschikbaar in de praktijk).