Waarschijnlijk bent u één van de 10 miljoen Nederlanders die één of zelfs meerdere sporten beoefent. Sporten is goed voor uw gezondheid maar brengt ook risico’s met zich mee. Wanneer u last hebt van een blessure of juist blessures wilt voorkomen, kan een sportarts veel voor u betekenen.

Een sportarts is een arts die gespecialiseerd is in het behandelen van klachten en blessures door het sporten, of die het sporten belemmeren. Ook kan de sportarts u goed adviseren om deze blessures juist te voorkomen.

Onze sportartsen en fysiotherapeuten werken intensief met elkaar samen. Indien uw afspraak een vervolg krijgt bij de fysiotherapeut, kan de sportarts uw herstel blijven volgen en overleggen met de fysiotherapeut wanneer dit nodig is.

Indien nodig kan de arts u direct doorverwijzen voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis. Door de korte lijnen kunt u vaak snel terecht.

Om voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekering in aanmerking te komen is er een verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken bij de sportarts. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of sportgeneeskunde binnen uw verzekering vergoed wordt.

De kosten voor sportgeneeskunde worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit betekent dat u aanspraak maakt op uw eigen risico.
Belangrijke informatie over de vergoeding van sportgeneeskunde en de tarieven, vindt u op deze pagina.
Bent u ontevreden over uw bezoek aan de sportarts? Wat kunt u doen?