Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde2017-10-24T09:27:49+01:00

Waarschijnlijk bent u één van de 10 miljoen Nederlanders die één of zelfs meerdere sporten beoefent. Sporten is goed voor uw gezondheid maar brengt ook risico’s met zich mee. Wanneer u last hebt van een blessure of juist blessures wilt voorkomen, kan een sportarts veel voor u betekenen.

Een sportarts is een arts die gespecialiseerd is in het behandelen van klachten en blessures door het sporten, of die het sporten belemmeren. Ook kan de sportarts u goed adviseren om deze blessures juist te voorkomen.
Onze sportartsen en fysiotherapeuten werken intensief met elkaar samen. Indien uw afspraak een vervolg krijgt bij de fysiotherapeut, kan de sportarts uw herstel blijven volgen en overleggen met de fysiotherapeut wanneer dit nodig is.
Indien nodig kan de arts u direct doorverwijzen voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis. Door de korte lijnen kunt u vaak snel terecht.
Om voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekering in aanmerking te komen is er een verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken bij de sportarts. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of sportgeneeskunde binnen uw verzekering vergoed wordt.
De kosten voor sportgeneeskunde worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit betekent dat u aanspraak maakt op uw eigen risico.
Indien wij een contract of betaalovereenkomst hebben met uw zorgverzekeraar, dit geldt voor de labels die onder CZ, VGZ, ZilverenKruis, Menzis  en onder de Friesland vallen, dan wordt uw factuur direct naar uw zorgverzekeraar gestuurd. In bepaalde gevallen kan de factuur van uw behandeling niet rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden ingediend. Bijvoorbeeld als u niet in Nederland bent verzekerd, of als er geen contract of betaalovereenkomst is met uw zorgverzekeraar. In deze gevallen kunt u gewoon worden behandeld, maar ontvangt u de factuur zelf. U dient deze te voldoen en kan deze aansluitend indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wanneer wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar, vergoed uw zorgverzekeraar mogelijk niet de volledige factuur. De uiteindelijke vergoeding die de verzekering aan u betaalt wordt bepaald door een aantal factoren, te weten:

  • het eigen risico,
  • de eigen bijdrage (van belang bij niet gecontracteerde zorg) en
  • de soort polis (natura of restitutie)

Wij adviseren u daarom voorafgaand aan uw consult de voorwaarden van uw verzekeringspolis te controleren bij uw zorgverzekeraar.

De tarieven die hierbij gehanteerd worden, worden passantentarieven genoemd. Deze passantentarieven worden jaarlijks vastgesteld. Om u een indicatie te geven van de kosten die u kunt verwachten, vindt u hieronder een link naar de passantentarieven.

Passanten tarieven SMC Tilburg

Bent u ontevreden over uw bezoek aan de sportarts? Wat kunt u doen?

De sportarts is voor iedereen toegankelijk. Ook wanneer u niet sport en klachten hebt bij het bewegen, of juist (weer) wilt gaan starten met sporten.

Medisch specialist in beweegzorg
Menu