Een manueel therapeut heeft veel kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is juist de manueel therapeut in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen.

Voor wie

Manueel therapie is bij uitstek de therapie voor rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, heup- en beenpijn, schouder- en armpijn.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij de manueel therapeut hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt dus direct een afspraak maken.

Kosten

Bent u aanvullende verzekerd voor fysiotherapie? Dan worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te informeren welk deel van uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie gebruikt mag worden voor manuele therapie. Hebt u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe werkt het?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren.
Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.
Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.