Klachten en blessures kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde stand of afwikkeling van de voeten, verkeerd schoeisel of bijvoorbeeld een verkeerde looptechniek.  Door het looppatroon te analyseren en een mogelijk verkeerde afwikkeling of looptechniek te corrigeren, kunnen klachten verholpen en blessures voorkomen worden.

Hoe werkt het?

Onderzoek

De fysiotherapeut zal eerst uw klacht onderzoeken.
Dit gebeurd met een anamnese gesprek, een lichamelijk onderzoek.
Vervolgens wordt de voetafwikkeling (en verdere statiek) beoordeeld middels een dynamische meting op een drukplaat.

Videoanalyse

Ook worden er  verschillende opnames gemaakt van het (hard)lopen die samen met u beeld voor beeld worden teruggekeken.

Bespreking/advies

De fysiotherapeut bespreekt hierna samen met u de resultaten en hoe de eventueel verkeerde afwikkeling van de voeten,  schoeisel of ongunstige looptechniek de klacht kan veroorzaken of onderhouden.
Vervolgens wordt bekeken hoe dit gecorrigeerd kan worden. En wat de eventuele vervolgstappen zijn, bijvoorbeeld oefentherapie of loopscholing.

(Sport)steunzolen

Het advies kan bestaan uit een zooladvies, er zijn dan 2 opties; een standaard inlegzool of een op maat gemaakte inleg zool.
Indien er naar aanleiding van de loopanalyse het advies is om een  speciale een op maat gemaakte (sport)steunzolen te laten maken, kunnen we u gericht doorsturen naar een (Sport)podotherapeut. U krijgt dan van ons een reportage/verslag mee van de Loopanalyse.
Eventueel kunnen standaard inlegzolen direct bij ons worden aangeschaft.

Meenemen

Neem bij een afspraak voor een loopanalyse de volgende zaken mee:

  • Korte (sport)broek, het liefst een andere kleur  dan het shirt.
  • Meest gedragen sportschoenen
  • Meest gedragen gewone schoenen
  • Zooltjes (indien van toepassing)

Afspraak maken

Denkt u baat te hebben bij een loopanalyse en bijpassend advies? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. De afspraak vindt plaats bij een van onze fysiotherapeuten die zich in dit vakgebied gespecialiseerd hebben. Mocht de fysiotherapeut tijdens de intake beoordelen dat uw klacht niet veroorzaakt wordt door een verkeerde stand van de voeten of een verkeerd looppatroon, dan wordt samen met u bekeken bij welke behandeltechniek u wel baat zult hebben.

Kosten

Een loopanalyse is een fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden deze kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.