Dry needling is een fysiotherapeutische behandelmethode waarbij de spieren worden aangeprikt. De spieren raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. Door middel van dry needling kunnen (langdurige) klachten worden verholpen.

Voor wie

De fysiotherapeut analyseert bij een eerste afspraak uw klachten. Hierbij worden de spieren die mogelijk pijn veroorzaken onderzocht. De fysiotherapeut bepaalt vervolgens of uw klacht geschikt is om door middel van dry needling te behandelen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut voor een dry needling behandeling hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt dus direct een afspraak maken.

Kosten

De dry needling methode is een onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten vergoed voor uw zorgverzekeraar. Hebt u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe werkt het?

Bij dry needling worden zogenaamde triggerpoints behandeld. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn en stijfheid in de spier
  • Beperking bij het bewegen
  • Verminderde kracht
  • Pijn ontwijkend gedrag
  • Hoofdpijn

De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide fysiotherapeut en richt zich op het uitschakelen van de triggerpoints door het aanprikken van de spier met een naaldje. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Er wordt geen gebruik gemaakt van meridianen om de aanprikpunten te bepalen.