Fysiotherapie bij SMC Tilburg

Fysiotherapie bij SMC Tilburg2019-09-26T16:31:49+02:00

SMC Tilburg: Fysiotherapie voor iedereen uit Tilburg en omstreken. Wanneer u pijn of klachten ervaart in spieren of gewrichten is fysiotherapie voor u mogelijk de oplossing. Pijnvrij kunnen bewegen bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van leven. Een fysiotherapeut zorgt ervoor dat uw klachten verminderen of helemaal verholpen worden. Het is ons uiteindelijke doel om u weer zonder pijn te kunnen laten bewegen.

Wilt u meer weten over fysiotherapie bij SMC Tilburg? Neem gerust contact met ons op.

Voor wie is fysiotherapie geschikt?

Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘Ik ben geen (top)sporter, kan ik dan wel bij jullie terecht? Dat kan zeker! Fysiotherapeuten bij SMC Tilburg hebben up te date kennis en zullen er alles aan doen om sporters snel te laten revalideren. Maar iedereen wil toch zo snel mogelijk goed van de klachten af? Ook als u geen sporter bent, bent u bij SMC Tilburg van harte welkom. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen. Het maakt niet uit hoe oud u bent of, of u wel of niet sport. Bij SMC Tilburg helpen wij u graag van uw klachten af.

Afspraak maken bij de fysiotherapeut

Om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten is het niet nodig om een verwijzing te hebben van uw huisarts. Neem gerust contact met ons op om snel en eenvoudig een afspraak te plannen met één van onze fysiotherapeuten.

Wat kost fysiotherapie bij SMC Tilburg?

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan worden deze kosten voor fysiotherapie bij SMC Tilburg vergoed door uw zorgverzekeraar. Uiteraard voor zover uw polis toereikend is. Wij hebben hiervoor een contract met alle zorgverzekeraars.

In andere gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding voor de behandelingen fysiotherapie is niet altijd eenvoudig. Wij raden u dan ook zeker aan om goed bij uw zorgverzekeraar te informeren wat er precies vergoed wordt. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om u hierbij op weg te helpen.

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie betaalt u bij ons de reguliere tarieven. U leest meer over onze tarieven op de tarievenpagina.

Hoe werkt het?

U plant een eerste afspraak in met één van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze eerste afspraak schetsen wij een zo compleet mogelijk beeld van uw klacht(en) door de juiste vragen te stellen en de klacht te onderzoeken.
Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u een passend behandelplan opstellen.

Aan de hand van het behandelplan zal uw klacht behandeld worden. De behandeling kan bestaan uit (een combinatie van) lokale behandeling, oefentherapie en voorlichting.

Omdat er bij SMC Tilburg meerdere disciplines samen komen (naast fysiotherapie bieden wij bijvoorbeeld ook ergotherapie, bekkenfysiotherapie of oedeemtherapie), kan het zijn dat gedurende uw behandeltraject de expertise wordt ingeschakeld van collega’s binnen het SMC Tilburg.

Wanneer het behandeltraject voltooid is, zullen wij afsluiten met een evaluatie.

1202, 2019

Kwalificaties WK Floorball: SMC Tilburg was erbij!

Bondscoach Stephan en ik Terwijl in Nederland de eerste sneeuwvlokjes vielen vertrok ik op woensdag 30 januari met het Nationaal damesteam Floorball richting Slowakije. Floorball is een vorm van zaalhockey. In Nederland niet zo bekend, maar een heel populaire sport [...]