Missie

De missie van het SportMedisch Centrum Tilburg / Fysiotherapie Stappegoor is het leveren van de kwalitatief best mogelijke zorg op het gebied van sportgeneeskunde en (sport)fysiotherapie in de regio Tilburg. Opleiding, scholing en samenwerking zorgen ervoor dat het SMC vooroploopt in de huidige ontwikkelingen in de gezondheidszorg en continu in ontwikkeling blijft. Deze zorg is zowel voor (top)sporters als reguliere patiënten toegankelijk.

Visie

SportMedisch Centrum Tilburg / Fysiotherapie Stappegoor is een combinatie van een sportmedische instelling met een fysiotherapie praktijk. Hierdoor kunnen (top)sporters begeleid worden naar blessurevrij sporten middels een multidisciplinaire aanpak. Het SMC streeft naar actieve fysiotherapie waarbij passieve methoden, zoals manuele therapie faciliteren en ondersteunend kunnen werken. Dit houdt in dat alle medewerkers uitgaan van het principe dat een patiënt zo snel als mogelijk actief aan zijn/haar herstel moet werken. Indien het klachtenbeeld dit toelaat implementeert de fysiotherapeut het model belasting/belastbaarheid om middels actieve trainingen en (thuis)oefeningen de belastbaarheid te vergoten en de kans op recidieven daarmee te verkleinen.

Door ervaring is gebleken dat deze multidisciplinaire aanpak en ‘hands off’ visie niet alleen voor sporters effectief is. Ook reguliere patiënten zijn gebaat bij deze multidisciplinaire en actieve aanpak. Volgens onze visie draagt sporten onder begeleiding van specialisten in bewegen (artsen en therapeuten) bij aan gezondheid. Bij SportMedisch Centrum kan iedereen terecht die blessures wil voorkomen (preventie), wil laten behandelen (curatie) of op een andere manier een bijdrage wil leveren aan zijn of haar gezondheid door gezond te bewegen.