U wilt uw energie verdelen, goed slapen en probleemloos werken of studeren. Maar dat kost moeite, bijvoorbeeld door een blessure ongeluk of aandoening. Ergotherapie bij SMC Tilburg helpt u om uw balans (terug) te vinden en uw dagelijkse activiteiten weer zo prettig mogelijk uit te voeren! Bij SMC Tilburg werken verschillende disciplines nauw samen, waardoor wij uw klacht(en) zorgvuldig en daadkrachtig kunnen verhelpen.

Wilt u meer weten over ergotherapie bij SMC Tilburg? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Voor wie is ergotherapie geschikt?

Ergotherapie biedt uitkomst wanneer pijn, vermoeidheid of andere klachten worden ervaren bij dagelijkse activiteiten. Ergotherapie is niet leeftijds-, of beroeps gebonden en daardoor voor zowel jong als oud geschikt. Door middel van persoonlijke begeleiding en praktische oplossingen helpen we u vooruit.

Afspraak maken voor ergotherapie bij SMC Tilburg

In de meeste gevallen kunt u zonder verwijzing terecht voor een afspraak bij de ergotherapeut van SMC Tilburg. Bij de meeste zorgverzekeraars is ergotherapie namelijk direct toegankelijk. Gezien de wisselende regelgeving, raden wij u aan eerst bij uw zorgverzekeraar na te vragen of u direct een afspraak kunt maken voor ergotherapie.

Ergotherapie bij SMC Tilburg: onze werkwijze

Tijdens de eerste afspraak kijkt één van onze ergotherapeuten samen met u naar de activiteiten die voor u belangrijk zijn en welke hinder u hierbij ondervindt. Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens het uitvoeren van een hobby, werk of studie.

Vervolgens observeren wij de activiteiten waarbij u hinder ondervindt om na te kunnen gaan wat mogelijkheden en beperkingen zijn. Om hier een compleet beeld van te krijgen overlegt de ergotherapeut in de meeste gevallen ook met de betrokken arts, fysiotherapeut, mantelzorgers of leerkrachten.
Bovengenoemde observatie zal niet alleen plaatsvinden in de behandelruimte. Wij observeren ook op de plek waar de problemen zich daadwerkelijk voordoen. Dit kan bijvoorbeeld bij u thuis, op uw werk of tijdens de uitvoer van uw hobby zijn.
Wanneer de observatie compleet is, maakt de ergotherapeut een concrete beschrijving van de situatie en vraag van de cliënt. Samen stellen wij doelen op voor de toekomst en stellen we vast hoe deze doelen bereikt kunnen worden.

De ergotherapeut geeft u een passend advies, bijvoorbeeld over mogelijke oplossingen en trainingen.

Ergotherapie voor musici

Ergotherapie bij musici (in opleiding) kan ingezet worden wanneer je zowel mentaal als fysiek ontspannen wilt leren muziek maken. Een ergotherapeut geeft adviezen over effectief studeren én effectief ontspannen. Ook worden er adviezen gegeven over de houding die wordt aangenomen tijdens het spelen, om overbelasting en blessures te voorkomen of verhelpen.  Dit alles om op een prettige en effectieve manier te studeren en musiceren.