SMC Tilburg werkt graag samen met een ambitieuze club of vereniging! Zowel op professioneel als op recreatief niveau stellen we samen een plan op om een professionaliseringsslag te maken. Door middel van preventieve testen of sportmedische onderzoeken kunnen we blessures zo veel mogelijk voorkomen. Ontstaan er toch blessures? Dan is het voor trainers en sporters erg prettig om één aanspreekpunt te hebben. Jouw club of vereniging in dit rijtje? 

NEEM CONTACT MET ONS OP

STICHTING TOPSPORTOPLEIDING TILBURG

Wij bieden alle startende topsporters een medische keuring bij SMC Tilburg. We vinden het belangrijk dat bekeken wordt of de sporter de verandering van intensiteit goed aan kan. De sporters krijgen een advies mee waaraan ze kunnen werken om blessures te voorkomen. Zo werken het SMC en de Stichting Topsportopleiding nauw met elkaar samen in het belang van de sporters en hun prestaties.

Stichting Topsportopleiding Tilburg bij het Koning Willem II college in Tilburg. Deze topsportopleiding is een prachtig initiatief waardoor leerlingen hun middelbare school opleiding kunnen combineren met topsport. Er is individuele begeleiding om de combinatie van school en sport succesvol te laten verlopen. Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft hierbij veel aandacht voor de fysieke en mentale druk. Door middel van Sportmedische Onderzoeken worden de leerlingen voorafgaand aan het eerste jaar onderzocht. Daarnaast zijn er diverse voorlichtingsmomenten aan ouders en kinderen verzorgd door SMC Tilburg. We werken hierbij samen met sportpsycholoog Lauri Staats. De kans op blessures wordt hiermee verkleind.  En als er blessures ontstaan, staan de fysiotherapeuten van SMC Tilburg klaar om de leerling/sporter er zo snel mogelijk bovenop te helpen!

WERE DI HOCKEY TILBURG

Were Di Dames 1 is erg blij met de samenwerking met SMC Tilburg en haar Fysio’s. Door snel en proactief te kunnen handelen kan er altijd snel geschakeld worden op het moment dat er vermoeden is van een blessure bij een van onze speelsters. Naast het reageren en behandelen gedurende de revalidatie periode denkt SMC ook altijd mee in het optimaliseren/verhogen van de fitheid en belastbaarheid van de speelsters.

Hockeyvereniging Were Di

Were Di hockey heeft de ambitie om uit te groeien tot de 2e vereniging in de regio waar het gaat om tophockey. Goede medische begeleiding is uiteraard een belangrijk onderdeel om deze doelstelling te behalen. Fysiotherapeut Emilie Sauer begeleidt namens SMC Tilburg Dames 1 en Heren 1. SMC Tilburg is er ook voor de breedtesporters van Were Di Tilburg. Tijdens vaste momenten in de week is er een spreekuur op de vereniging voor alle Weredianen. Were Di hockey ambieert de gezelligste hockeyvereniging van Tilburg en omstreken te zijn. Het spreek voor zich dat wij ons hier ook thuis voelen.

TSR VIDAR

Door een goede en fijne samenwerking met SMC Tilburg kunnen onze roeiers altijd snel terecht voor diagnose en behandeling bij de sportarts of fysiotherapeut. Door de kwaliteit en snelheid die geleverd wordt, kunnen onze roeiers een seizoen vaak goed afmaken en topprestaties blijven leveren

Roeivereniging Vidar

T.S.R. Vidar is meer dan alleen een studentenvereniging. Je beoefent er namelijk dé studentensport van Nederland: roeien! Vanaf de allereerste dag streeft T.S.R. Vidar naar collectieve topprestaties. Door de jaren heen hebben enkele Vidraten dan ook het Olympisch niveau bereikt. Een vereniging met dergelijke ambities kan goede ondersteuning om medisch vlak goed gebruiken. Naast het uitvoeren van sportkeuringen verzorgt het SMC Tilburg ook de fysiotherapie wanneer er blessures zijn. Korte lijnen met trainers en coaches zorgen er voor dat de roeiers zo min mogelijk trainingen en wedstrijden missen. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig bij de jaarlijkse ZRB wedstrijden om bij blessures direct te helpen!

RKSV SARTO

Voetbalvereniging Sarto

Voetbalclub rksv Sarto is met ongeveer 1650 leden de grootste recreatieve voetbalvereniging van Tilburg. Er is vanuit de club veel aandacht om de jeugd goed te begeleiden. De jeugd van rksv Sarto speelt op hoog amateurniveau. Vanaf 2019 wordt de fysiotherapeutische begeleiding door SMC Tilburg vorm gegeven. Er worden bij de selectieteams testen uitgevoerd om gericht te kunnen trainen en blessures te voorkomen. Er is een spreekuur op de club en SMC Tilburg verzorgt  de fysiotherapie wanneer er blessures zijn. Korte lijnen met trainers en coaches zijn belangrijk zodat de voetballers zo min mogelijk trainingen en wedstrijden missen. We kijken er naar uit om deze samenwerking vorm te geven!

KLIMCENTRUM NEOLIET

Zowel onze breedtesporters als de wedstrijdteams hebben veel baat bij de fijne samenwerking met het SMC. Door het inloopspreekuur kan er vroegtijdig ingegrepen worden, en daarmee voorkomen we ernstige blessures. Wat dan weer leidt tot meer trainingstijd en betere prestaties. Zowel op wedstrijden als buiten in de klimrotsen. Met de sterke groei van de klimsport is goede medische ondersteuning een absolute must, en die hebben we gevonden bij het SMC.

Klimvereniging Neoliet

Wist je dat klimvereniging Neoliet Tilburg en SMC Tilburg praktisch buren zijn? We zitten in hetzelfde pand gevestigd (T-Kwadraat, Stappegoor). Naast dat we buren zijn, delen we dezelfde passie voor sporten en staan we beiden voor hoge kwaliteit. Een samenwerking kon dus niet uitblijven! Je zult ons met regelmaat in het klimcentrum vinden voor een inloopspreekuur, of een leuke workshop. En natuurlijk zijn alle klimmers van Neoliet Tilburg bij SMC Tilburg aan het juiste adres voor fysiotherapie bij blessures.

VOLLEY TILBURG

Volleybalvereniging Volley Tilburg

Volley Tilburg is een volleybalvereniging met een rijke historie. Daarnaast hechten ze veel belang aan het feit dat de volleybaltraditie binnen Tilburg kan blijven bestaan. Naar eigen zeggen is Volley Tilburg is een “gezonde, sportieve en gezellige Tilburgse vereniging, met continuïteit in niveau, prestaties, kader en sfeer voor iedereen die liefhebber is van volleybal”. Een vereniging met zulke ambities, zo’n sporthart en sfeer; daar werken wij graag mee samen!