SMC Tilburg werkt graag samen met clubs en verenigingen met ambitie! Zowel op professioneel als op recreatief niveau stellen we samen een plan op om een professionaliseringsslag te maken. Door middel van preventieve testen of sportmedische onderzoeken kunnen we blessures zo veel mogelijk voorkomen. Ontstaan er toch blessures? Dan is het voor trainers en sporters erg prettig om één aanspreekpunt te hebben. Jouw club of vereniging in dit rijtje? 

STICHTING TOPSPORTOPLEIDING TILBURG

Wij bieden alle startende topsporters een medische keuring bij SMC Tilburg. We vinden het belangrijk dat bekeken wordt of de sporter de verandering van intensiteit goed aan kan. De sporters krijgen een advies mee waaraan ze kunnen werken om blessures te voorkomen. Zo werken het SMC en de Stichting Topsportopleiding nauw met elkaar samen in het belang van de sporters en hun prestaties.

De Topsportopleiding Tilburg bij het Koning Willem II college in Tilburg is een prachtig initiatief om leerlingen succesvol hun middelbare school opleiding te laten combineren met hun topsportopleiding. Er is individuele begeleiding om de combinatie van school en sport goed te laten verlopen. Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft hierbij veel aandacht voor de fysieke en mentale druk die dit met zich mee kan brengen. Door middel van Sportmedische Onderzoeken worden de leerlingen voorafgaand aan het eerste jaar onderzocht. Daarnaast zijn er diverse voorlichtingsmomenten aan ouders en kinderen verzorgd door SMC Tilburg. We werken hierbij samen met sportpsycholoog Lauri Staats. De kans op blessures wordt hiermee verkleind.  En als er blessures ontstaan, staan de fysiotherapeuten van SMC Tilburg klaar om de leerling/sporter er zo snel mogelijk bovenop te helpen!

WERE DI HOCKEY TILBURG

Were Di hockey heeft de ambitie om uit te groeien tot de 2e vereniging in de regio waar het gaat om tophockey. Goede medische begeleiding is uiteraard een belangrijk onderdeel om deze doelstelling te behalen. Fysiotherapeut Emilie Sauer begeleid namens SMC Tilburg Dames 1 en Heren 1. SMC Tilburg is er ook voor de breedtesporters van Were Di Tilburg. Tijdens vaste momenten in de week is er een spreekuur op de club voor alle Weredianen. Were Di hockey ambieert om uit te groeien tot de gezelligste hockeyclub van Tilburg en omstreken. Het spreek voor zich dat wij ons hier ook thuis voelen.

TSR VIDAR

Door een goede en fijne samenwerking met SMC Tilburg kunnen onze roeiers altijd snel terecht voor diagnose en behandeling bij de sportarts of fysiotherapeut. Door de kwaliteit en snelheid die geleverd wordt, kunnen onze roeiers een seizoen vaak goed afmaken en topprestaties blijven leveren

T.S.R. Vidar is meer dan alleen een studentenvereniging. Je beoefent er namelijk dé studentensport van Nederland: roeien! Vanaf de allereerste dag streeft T.S.R. Vidar naar collectieve topprestaties. Door de jaren heen hebben enkele Vidraten dan ook het Olympisch niveau bereikt. Een vereniging met dergelijke ambities kan goede ondersteuning om medisch vlak goed gebruiken. Naast het uitvoeren van sportkeuringen verzorgt het SMC Tilburg ook de fysiotherapie wanneer er blessures zijn. Korte lijnen met trainers en coaches zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk trainingen en wedstrijden gemisten hoeven te worden. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig bij de jaarlijkse ZRB wedstrijden om bij blessures direct te kunnen helpen!

RKSV SARTO

Voetbalclub rksv Sarto is met ongeveer 1650 leden de grootste recreatieve voetbalvereniging van Tilburg. Er is vanuit de club veel aandacht om de jeugd goed te begeleiden. De jeugd van rksv Sarto speelt op hoog amateurniveau. Vanaf 2019 wordt de fysiotherapeutische begeleiding door SMC Tilburg vorm gegeven. Er worden bij de selectieteams testen uitgevoerd om gericht te kunnen trainen en blessures te voorkomen. Er is een spreekuur op de club en SMC Tilburg verzorgt  de fysiotherapie wanneer er blessures zijn. Korte lijnen met trainers en coaches zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk trainingen en wedstrijden gemisten hoeven te worden. We kijken er naar uit om deze samenwerking vorm te geven!

KLIMCENTRUM NEOLIET

Wist je dat klimvereniging Neoliet Tilburg en SMC Tilburg praktisch buren zijn? We zitten in hetzelfde pand gevestigd (T-Kwadraat, Stappegoor). Naast dat we buren zijn, delen we dezelfde passie voor sporten en staan we beiden voor hoge kwaliteit. Een samenwerking kon dus niet uitblijven! Je zult ons met regelmaat in het klimcentrum vinden voor een inloopspreekuur, of een leuke workshop. En natuurlijk zijn alle klimmers van Neoliet Tilburg bij SMC Tilburg aan het juiste adres voor fysiotherapie bij blessures.