Pijn in het bekken ontstaat wanneer de belastbaarheid van de gewrichten, kapsels, banden en pezen wordt overschreden. Er is sprake van overbelasting. Overbelasting kan veroorzaakt worden door zwaar lichamelijk werk, een zwangerschap, een bevalling of door een ongeluk. Ook psychische factoren als stress of angst kunnen een rol spelen. Daarnaast is het mogelijk dat de ervaren pijn voortkomt uit klachten in de knie, heup of rug.

Bekkenpijn wordt zoals gezegd niet alleen veroorzaakt door overbelasting. Langdurige blaas- of prostaatproblemen kunnen ook leiden tot bekkenpijn.

Behandeling pijn middels bekkenfysiotherapie

Wanneer we kijken naar de behandeling is het belangrijk om de balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden. De belastbaarheid van het bekken is te vergroten door het trainen van de spieren in de buik, rug, benen en de bekkenbodem. Daarnaast helpt het ook om een gezonde leefstijl aan te nemen. Een bekkenfysiotherapeut kan u helpen bij het vinden van de oorzaak en oplossen van de ervaren problemen.

Veelvoorkomende klachten

Veelvoorkomende klachten zijn:

  • Pijnklachten in de onderbuik, het blaasgebied, het bekken of de bekkenbodem;
  • Bekkenpijn en lage rugpijn rondom de zwangerschap of bevalling;
  • Bekkenpijn en lage rugpijn door andere oorzaken;
  • Stuitpijn, bijvoorbeeld na een val op de stuit of na een bevalling;
  • Pijn tijdens het ontlasten;
  • Zwaar gevoel in de onderbuik, de bekkenbodem of de onderrug.

Ervaart u één van bovenstaande klachten of heeft u andere klachten? Neem gerust eens contact met ons op en wij kijken graag naar de juiste oplossing.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak met ons maken? Neem gerust contact met ons op. Contact opnemen kan via 013-5456820 of info@smc-tilburg.nl.