De smartscan is onderdeel van een belastbaarheidsprofiel. De smartscan brengt het onderdeel ‘kracht’ van dit profiel in kaart. Door de smartscan weet u precies hoe uw fysieke kracht zich verhoudt ten opzichte van andere sporters (of niet sporters) van uw leeftijd. U ziet direct op welke onderdelen u goed scoort en waarin u nog kunt verbeteren.

Voor wie?

  • Sporters die efficiënt willen trainen
  • (Beginnende) sporters die blessures willen voorkomen
  • De SmartScan kan ook als onderdeel van de behandeling bij patiënten gebruikt worden. Op deze manier wordt onderzocht of klachten veroorzaakt kunnen worden door verminderde spierkracht.

Afspraak maken

Het afnemen van een SmartScan duurt ongeveer een half uur. U kunt hiervoor een afspraak maken door telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Kosten

Indien de smartscan onderdeel is van het behandeltraject bij de fysiotherapeut, dan worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent. Bent u niet aanvullend verzekerd of maakt de SmartScan geen onderdeel uit van het fysiotherapeutische behandelplan, dan hanteren wij de volgende tarieven.

Hoe werkt het?

Iedereen kan terecht voor een smartscan. Ongeacht leeftijd of sportniveau.

De test duurt een half uur. Tijdens de test worden er door de fysiotherapeut verschillende krachttesten uitgevoerd.

U hebt sportkleding, (binnen)sportschoenen en een handdoek nodig.

Na de test worden de resultaten met u besproken. U krijgt u de resultaten op papier mee.

Deze resultaten helpen u bij het trainen. U (of uw trainer/coach) weet zo welke gebieden tijdens de training extra aandacht verdienen. Zo kunt u een nog betere prestatie neerzetten, efficiënter trainen en blessures voorkomen.