Vacature

Fysiotherapeut

Onderstaand tref je een beschrijving voor de vacature psychosomatisch fysiotherapeut. Wellicht voldoe je niet aan de eisen, maar verwacht je toch een aanwinst te kunnen zijn voor ons team? Bijvoorbeeld wanneer je geen master PSF hebt gevolgd, maar wel affiniteit hebt met deze doelgroep. Neem in dat geval gerust contact met ons op, want ook dan ontvangen we je sollicitatie graag! Stuur je CV en motivatie naar Evelien Geurts: e.geurts@smc-tilburg.nl.

 

VACATURE PSYCHOSOMATISCH FYSIOTHERAPEUT

Functieomschrijving

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit. Wij zijn namelijk op zoek naar een psychosomatisch fysiotherapeut die ons team komt versterken! Er zijn verschillende gebieden binnen onze organisatie waar wij jou kennis en kunde goed kunnen gebruiken:

SMC Tilburg (eerste lijn): Als psychosomatisch fysiotherapeut, kun je bij ons een uitdagende en interessante werkplek verwachten. Er zijn mogelijkheden voor jou om binnen de eerste lijn (reguliere domein fysiotherapie) patiënten te zien. Hierbij hebben wij over het algemeen een jonge, sportieve en intrinsiek gemotiveerde patiëntpopulatie. Je werkt hierbij vaak samen met o.a. collega fysiotherapeuten, ergotherapeuten en sportartsen.

SMC ConAct: Ook begeleiden wij cliënten met re-integratie na een ongeval. Ook hier werk je samen met collega’s, onder leiding van een arts. Er is veel ruimte om zorg die leveren die van zeer hoge kwaliteit is. Dit product is ons “neusje van de zalm”.

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een collega die binnen beide facetten van de organisatie wil werken. Een 50/50 combinatie heeft onze voorkeur.

 Zoals je ziet, is SMC Tilburg is een multidisciplinair centrum met ambitie. We zijn dan ook op zoek naar een gedreven en enthousiaste fysiotherapeut. Maakt het uitwisselen van kennis en ervaringen met collega’s maakt jou enthousiast? Dan pas je wellicht goed in ons multidisciplinaire team. Het werken in ons multidisciplinaire team betekent dat je niet alleen overlegt met collega fysiotherapeuten (zowel beginnend als ervaren) maar ook direct samenwerkt met sportartsen, ergotherapeuten en diverse andere disciplines.

 

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden jou een werkplek waar je je optimaal kunt ontwikkelen. We geven je de ruimte om zowel in de diepte als in de breedte stappen te zetten. Dit doen we door middel van scholingsbudget en studie uren, maar ook door intern veel te leren van elkaar.

Je collega’s hebben veel kennis en expertise in huis. Middels een cyclus van interne nascholing leer je van elkaar. Dit zorgt voor een fijne en open sfeer waarin samenwerken een van de belangrijkste waarden is. Ons team is divers en bevat verschillende disciplines. Er is veel ruimte voor overleg (standaard 1 keer per 2 weken/per maand, nascholingen, wekelijkse overleg ConAct etc.).

Door de verschillende facetten van de organisatie zijn de ontwikkelmogelijkheden divers. Samen kijken we waar jouw kwaliteiten liggen en hoe we deze goed kunnen matchen met de organisatie.

Je leert je collega’s kennen als professional maar ook op persoonlijk vlak. Door jaarlijks terugkerende teamuitjes wordt ook op een informele manier met het team gebouwd.

Het bestuur neemt je middels presentaties (2 keer per jaar) mee in de strategische en zorginhoudelijke weg die het bedrijf bewandelt. SMC Tilburg is volop in ontwikkeling. Wij zijn heel benieuwd hoe jij daar verder aan kunt bijdragen! In de beoordelingscyclus vinden 3 gesprekken per jaar plaats waarin alle aandacht is voor jouw ontwikkeling als professional.

 

Wat verwachten wij van jou:

Je legt verantwoording voor je werk af aan collega’s, ontvangt kritiek om te kunnen verbeteren en kunt zelf ook kritisch reflecteren op het (fysiotherapeutisch)handelen van collega’s.

Met je motivatie,  ambitie en specialisatie/expertise voeg je iets toe aan ons team en til je fysiotherapie naar een hoger niveau. Je werkt graag met intrinsiek gemotiveerde patiënten, maar kunt patiënten eventueel zelf ook goed motiveren. Je hebt overzicht van het behandelplan en kunt de patiënt hierin meenemen.

Je laat waar mogelijk de patiënt zelf actief aan herstel laat werken door het toepassen van (psychomotorische) oefenvormen.  De evidence based hands on behandeltechnieken zijn uiteraard bekend en je hebt ervaring deze technieken middels hand off methodes te ondersteunen. Door middel van testen, vragenlijsten en onderzoekmethodes maak je je fysiotherapeutisch handelen meetbaar en inzichtelijk.

Wij zijn op zoek naar een collega die graag in een team werkt en het leuk vindt te investeren in zijn/haar relatie met collega’s. Wij zijn een hecht team dat elkaar opvangt en bijspringt waar nodig.

 

Omvang van de functie

Dit bepalen we samen. Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime dienstverband (40 uur). Ben je minder uren beschikbaar (minimaal 24)? Ook dan ontvangen we je sollicitatie graag. Aanvang functie is in overleg.

 

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie verwachten wij het volgende van jou:

 • Een afgeronde opleiding fysiotherapie
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als fysiotherapeut
 • Bij voorkeur: Een afgeronde of lopende opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut, masteropleiding is een pré.
 • Nascholing op het gebied van psychosomatiek
 • Affiniteit met pijneducatie. Ervaring in het geven hiervan is een pré.
 • Bereidheid tot werken in de avond en/of op zaterdag. (alle collega’s werken 1 avond)
 • Ervaring in dossiervorming volgens de plus-eisen middels Intramed is een pre.
 • Je woont op fietsafstand van het SMC, óf je bent in het bezit van een eigen auto en rijbewijs

 

Aanbod

Voor deze functie bieden wij jou:

 • Uiteraard een marktconform salaris
 • Scholingsbudget
 • Studie uren om nascholing onder werktijd te kunnen volgen
 • Reiskosten vergoeding
 • Jaarcontract met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling
 • Aantal uren in overleg. Afhankelijk van jouw kwaliteiten en onze bezetting zoeken we samen naar wat past en gewenst is voor beide partijen.
 • Gezellig en gedreven team waarin je je vaardigheden kunt ontwikkelen
 • Een werkplek waar jij je snel thuis zult voelen

Wil jij graag aan de slag als (psychosomatisch) fysiotherapeut bij SMC Tilburg? Reageer dan op deze vacature. Stuur je CV en motivatie naar: e.geurts@smc-tilburg.nl.

 

Bedrijfsprofiel

Het SMC Tilburg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Tilburg en omstreken. SMC Tilburg is gespecialiseerd in beweegklachten en toegankelijk voor een grote groep patiënten. De diensten die de organisatie biedt zijn divers. Van eerstelijns fysiotherapie en ergotherapie, tot medisch specialistische revalidatie, (arbeids) re-integratie en sportfaciliteiten. Het team van SMC Tilburg bestaat uit zo’n 35 medewerkers. Door aanwezigheid van verschillende disciplines en specialisaties, kunnen wij patiënten met een gedegen plan van aanpak helpen te herstellen van een klacht of blessure.

Wij werken samen met verschillende bekende bedrijven en instanties. Naast de begeleiding van sporters heeft het SMC ook de expertise Dans en Muziek voor de begeleiding van amateur en professionele dansers en musici. Ook voor verschillende sport medische onderzoeken, ‘gewone’ fysiotherapie, manuele therapie en dryneedling kun je bij het SMC Tilburg terecht.