Je verwacht het misschien niet, maar het SMC heeft een volledige pilates studio in huis. Waarom? Bij pilates werkt u gericht aan uw ‘core stability’ en heel veel personen hebben hier baat bij. Van topsporters tot patiënten. U kunt bij het SMC Tilburg terecht voor matlessen pilates in een kleine groep, of voor personal pilates waarbij u individueel begeleid wordt. Bij de matles pilates traint u onder begeleiding van professioneel opgeleide docenten in een kleine groep. Door middel van bewustwording verbetert de lichaamshouding en kunnen blessures worden voorkomen of verholpen.

Inloggen
Aanmelden

Waarom Pilates?

Anders dan bij veel andere sporten is pilates erop gericht om juist die spieren in uw romp te trainen die zorgen voor kracht, lenigheid en coördinatie. Dit wordt ook wel ‘core stability’ genoemd. Bij pilates traint u niet alleen de grote spieren in uw buik en rug, ook de kleine spiergroepen komen aan bod.

Na een aantal lessen merkt u dat…

  • … uw houding verbetert.
  • … uw spieren versterken.
  • … u bewuster beweegt.

Indien gewenst kan een stabiliteitstest de resultaten duidelijk in beeld brengen.

Hoe werkt het?

Bij onze matlessen pilates traint u in kleine groepen. U wordt hierbij op een professionele manier begeleid door een van onze pilatesdocenten. Onze docenten hebben hun opleiding in zowel binnen- als buitenland gevolgd en beschikken over alle actuele kennis. Door hun ervaring in de danswereld en het werken met topsporters kunnen zij u optimaal begeleiden.

Tijd en tarief

De pilateslessen vinden plaats op vaste tijden in ons rooster. U kunt losse lessen volgend of een maandabonnement afsluiten. Wij hanteren de volgende tarieven en abonnementsvoorwaarden.