voel en ervaar een diepe ontspanning

Yin Yoga

Image
Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een Yogavorm waarin houdingen op een passieve vorm lang worden aangehouden, vaak variërend van zo’n drie tot tien minuten.
In deze Yoga lessen worden posities langer vastgehouden, om zo meer tijd te geven aan spieren en gewrichten te laten ontspannen of spanning los te laten. De houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Je rekt zo de dieperliggende spieren waaronder het bekkengebied.

De lessen zijn rustig met focus op ontspanning, waarin je even niet intensief beweegt, maar je lichaam de tijd geeft om te ontspannen. Een yin les heeft een meditatief karakter, je zoekt de stilte op in jezelf en je leert om te gaan met weerstand.

Image
Voor wie is Yin Yoga geschikt

Yin Yoga is bedoeld voor zowel actieveling als diegene met een kantoorbaan. Bij een zittend beroep, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los.

Met een pilates- of fysiosport-abonnement kun je ook deelnemen aan de Yin Yoga lessen. Je hebt dus geen apart abonnement nodig. Je gebruikt je Pilates matles abonnement om (een keer) een Yin Yoga les te volgen in plaats van je gebruikelijke les, of je breidt je abonnement uit naar 2 keer per week, zodat je beiden lessen kunt volgen. De kosten voor de lessen zijn gelijk aan die van de andere abonnementen.