Wat we bieden

Pre- of postnataalsessies

Zwangere vrouw volgt pilates les bij SMC Tilburg
Trainen voor of na je zwangerschap

Zwangerschap en Pilates

Door de hormonale veranderingen tijdens en na je zwangerschap ben je vatbaarder voor pijnklachten en bekkeninstabiliteit. Juist in deze periode is het erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en fit blijft. Pilates kan hierbij heel goed ondersteunen. Onze pilatesdocent Jelena Kostic is naast Pilatesdocent, ook opgeleid tot erkent ZwangerFit docent. Zij weet als geen ander hoe pilates zwangere vrouwen en jonge moeders kan ondersteunen. Privé-sessies zijn hiervoor heel geschikt. Deze sessies zorgen dat je lichaam beter kan omgaan met de spanningen die worden veroorzaakt door het gewicht van je groeiende baby. Kies je voor een matles of een privé sessie? Wij informeren je graag wat voor jou de geschikte training is.

 

 

pilates en zwangerschap bij SMC Tilburg
Trainen voor of na je zwangerschap

Wat train je met Pilates?

Door gerichte oefeningen te doen, stabiliseren we de rug en versterken we het bekken. Door deze spieren te versterken, reduceer je pijnklachten.

Ook helpen deze sessies om je darmen, blaas en baarmoeder te ondersteunen terwijl je baby groeit en indaalt, en om bij de bevalling extra krachtinspanning te kunnen leveren. De oefeningen worden gemodificeerd aangezien niet alle spiergroepen tijdens de zwangerschap getraind mogen worden. De pre- en postnatale sessies vormen een goede training ter voorbereiding op de bevalling, en ook om daarna weer te beginnen met trainen.

pilates voor zwangere vrouwen - medische hulpmiddelen
Trainen voor of na je zwangerschap

Zwangerschap en klachten

Wij werken heel intensief samen met de bekkenfysiotherapeuten van SMC Tilburg. Heb je pijnklachten, dan kunnen we je heel gericht doorverwijzen. Overleg met onze collega fysiotherapeuten is altijd een optie. Zo zorgen we ervoor dat de training altijd veilig is. Voor jou, en voor je baby.

 

De wisselwerking bij het SMC tussen ons als trainers en de vele specialisten die hier werken, vind ik geweldig. We leren zoveel van elkaar.

Carla Dekkers