Team Pilates

Samen met ons fit en lekker in je vel

Team Pilates

Onze Pilates trainers

‘If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.’

Jelena Kostic
Pilates Trainer
Zwangerfit Trainer

‘Bewust worden van de verbindingen en samenwerking van spieren geeft stabiliteit, kracht en ontspanning waar nodig’.

Marjolein Eijgenraam
Pilates Trainer
Voedingscoach

‘Verandering gebeurt door beweging en beweging heelt.’

 

Carla Dekkers
Pilates Trainer
Sportmasseur
Image
Over Jelena

Tijdens mijn opleiding dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en Fontys Hogeschool voor de Kunsten, en ook daarna als professioneel danser, had ik regelmatig blessures. Sinds 1997 volgde ik al lessen Pilates, als onderdeel van mijn opleiding, wat mijn lijf veel sterk maakte en zorgde voor sneller herstel.

Aan het begin van mijn carrière als choreograaf voelde ik de behoefte om daarnaast nog te studeren, liefst iets met een bepaalde methode als basis. Ook wist ik door mijn opleiding natuurlijk al welk effect Pilates kon hebben op je lijf, ik was enorm nieuwsgierig en wilde er graag meer over weten. Na het zien van een echte Pilatesstudio was ik zo gefascineerd, er zat zoveel meer achter deze bewegingsmethode… ik had mijn keuze gemaakt! In 2008 behaalde ik mijn diploma Pilates instructeur.

Bij het SMC zijn we met een heel team, wat elkaar enorm versterkt. Er komen mensen bij ons met complexe lichamelijke klachten. Samen met bijvoorbeeld een fysiotherapeut kijken we hoe we onze expertise zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. Ieder lichaam is anders en vraagt om een bepaalde aanpak.

Ook wij als team van 3 Pilates trainers werken nauw samen en overleggen regelmatig. Ieder heeft haar eigen specialisatie en interesse, waardoor we blijven leren en vullen we elkaar goed aan. Zo weet Marjolein veel over gezonde voeding, Carla over massage en ik over zwangerschap. Om zwangere vrouwen goed te kunnen begeleiden en ondersteunen, heb ik de opleiding Zwangerfit gevolgd. Een erkende opleiding waarin je leert de problematiek van de zwangere vrouw te signaleren.

Wat ik steeds wil bereiken is dat je intrinsiek gemotiveerd raakt om Pilates te beoefenen. Dus vraag ik regelmatig waarom mensen lessen volgen. Dat stukje bewustwording zorgt ervoor dat je het onderdeel wordt van je leven! We geven les volgens de klassieke Pilates methode, daar staan we achter en daar ben ik trots op. Ik zie ook continue het bewijs om me heen dat het werkt. Iedereen kan het, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Image
Over Marjolein

Oorspronkelijk kom ik uit Arnhem, waar ik vanaf mijn 9e al lessen volgde in klassiek-moderne dans. Tijdens mijn vervolgopleiding aan HKA Dansacademie Arnhem (nu ArtEZ University of the Arts) liep ik stage bij De Stilte in Breda, een dansgezelschap dat zich specifiek richt op kinderen. Daar ben ik uiteindelijk 8 jaar gebleven. Door knieblessures ging ik serieus nadenken over mijn toekomst. Dans vond ik superleuk, maar het werd een te grote belasting voor mijn knieën. Ik las toevallig over een nieuwe Pilatesstudio in Tilburg, waar je ook een opleiding kon volgen. Ik heb altijd iets met beweging willen doen, daar word ik happy van. Zodoende rolde ik in dit vak.

Als je lichamelijke klachten hebt is het fijn om gehoord te worden. Ik help mensen niet alleen bij bewegen, maar luister ook veel. Dat vind ik een mooie toevoeging aan mijn vak, uiteindelijk gaat niet alleen het lichaam beter functioneren maar voelen mensen zich geestelijk ook sterker. Ook word ik erg blij als ik mensen hoor vertellen dat ze bijvoorbeeld moesten denken aan ‘de schouders naar beneden’, als ze gestrest in de auto zaten. Dat wat je leert in je lessen, neem je mee in je dagelijks leven. En dat willen we bereiken!

Inmiddels geef ik alweer bijna 12 jaar les bij het SMC, en ik zie nog veel dezelfde gezichten. Mensen kennen de oefeningen inmiddels door en door, maar ervaren een les als de welbekende stok achter de deur. Even een uurtje voor jezelf, iemand anders vertelt je wat je moet doen. Uit dat hoofd, en in je lijf.

 

 

Image
Over Carla

Na mijn studie Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) heb ik van 1992-1994 in New York gewoond om me daar verder te ontwikkelen in dans, waaronder de Simonson techniek. Dit is een organische benadering van dans en bewegen op een anatomisch intelligente en bewuste manier. Daarnaast volgde ik Pilatestrainingen en cursussen. Al gauw merkte ik dat er voor mij veel raakvlakken zaten in de combinatie van Simonson en Pilates.

Terug in Nederland ben ik als docent Dans aan het werk gegaan en rondde ik in 2001 de Pilatesopleiding af bij Marjorie Oron in Den Haag onder leiding van Romana Kryzanowska, een “Pilates elder”. In die periode was Pilates nog heel onbekend in Nederland. Ook volgde ik opleidingen op het gebied van coaching, sportmassage en blessurepreventie. Inmiddels werk ik alweer 25 jaar als docent bij Fontys Hogescholen voor de Kunsten in Tilburg en geef ik al 20 jaar Pilatestrainingen.

Pilates is een bewegingssysteem dat flexibiliteit, kracht en controle samenbrengt. Je ontwikkelt zogezegd ‘bewegingsbewustwording’. Een prachtige methode!

Wat ik mooi vind aan mijn vak, is dat ik verbinding maak met mensen. Velen volgen al jaren mijn lessen, dat vind ik bijzonder. De weg naar beter bewegen is mijn uitgangspunt. Je ziet een groeiende bewustwording in bewegen, en in het vertrouwen dat bijna alles mogelijk is. Je leert dat blessures er zijn om je iets duidelijk te maken. De wisselwerking bij het SMC tussen ons als trainers en de vele specialisten die hier werken, vind ik geweldig. We leren zoveel van elkaar. En aangezien binnen het SMC zoveel expertise aanwezig is, is de drempel ook veel minder hoog als we mensen doorverwijzen.