Lees hier wanneer je bij SMC ConAct terecht kunt

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wanneer kun je bij SMC ConAct terecht?

SMC ConAct is speciaal opgericht om mensen te helpen die binnen de reguliere zorg vastlopen. Bijvoorbeeld omdat er nog een letselschadeprocedure loopt, of omdat re-integratie in werk en zorg in het herstelproces door elkaar heen lopen. Een traject bij SMC ConAct wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Veelal worden cliënten met complexe klachten verwezen door de arbeidsdeskundige, de letselschadeverzekeraar, de arbeidsdeskundige of de bedrijfsarts in samenspraak met de werkgever. Onderstaand vind je een overzicht van het type klachten dat wij binnen SMC ConAct kunnen behandelen.

Is hiervan bij jou geen sprake en ben je op zoek naar hoge kwaliteit van zorg die vergoed wordt door de zorgverzekeraar? Bekijk dan eens de website van SMC Tilburg. De zorg die je hier kunt vinden wordt veelal wél vergoed door de zorgverzekeraar.

Re-integratie na een ongeval of burn out

SMC ConAct

01

Re-integratie na een ongeval

Re-integreren na letselschade of bij langdurig verzuim kan complex zijn, zeker wanneer er nog juridische procedures lopen. SMC ConAct biedt een maatwerk traject bij fysieke en mentale klachten als pijnklachten, angst en spanning, vermoeidheid en concentratieproblemen.

04

Chronische pijn

Wanneer je langdurig pijnklachten hebt, kan dit je leven ernstig beperken. Door bekende of onbekende oorzaak kan het zijn dat deze pijnbeleving dag en nacht je leven beïnvloedt. Vaak hebben er al verschillende interventies plaatsgevonden. Desondanks kunnen pijnklachten blijven bestaan.

02

Vermoeidheid

Chronische vermoeidheid gaat niet over even moe zijn, maar om langdurige vermoeidheid die het leven sterk beïnvloedt. Ontregeld dag- en nachtritme, overdag slapen, nergens nog de puf voor hebben. Het is mogelijk om niet alles als een last te ervaren, het is mogelijk om energie op te bouwen en een gezond slaapritme aan te leren.

05

Milde depressie

Alles wat vroeger energie gaf, lijkt er niet meer toe te doen. Het glas lijkt eerder half leeg dan half vol. De dag ’s ochtends beginnen wordt een steeds zwaardere opgave, laat staan functioneren op werk. Somberheid of een milde depressie is een grote last en te zwaar om alleen te dragen. Krijg tijdige hulp, om meer klachten te voorkomen.

03

Angst

Door een gebeurtenis of een ingrijpende ervaring kan het zijn dat de wereld ineens anders lijkt. Het wordt lastiger om alledaagse dingen te blijven doen en onbewust worden toch activiteiten uit de weg gegaan. Neemt de angst ongewild de controle over?

06

Burn-out klachten

Het ervaren van stress en spanning, angst, somberheid en pijnklachten kost veel energie. Energie die voorheen naar werk, gezin en sociale activiteiten ging. Als deze klachten niet afnemen, dreigt (langdurig) verzuim en ontstaat er een neerwaartse spiraal. De werkrelatie staat onder druk en herstel lijkt niet in zicht.