Deel 1: De basis van het hardlopen!

Word je eigen hardlooptrainer!

Word je eigen hardlooptrainer!

Deel 1 Basis van het hardlopen

Heb je wel eens gehoord van Hardloopeconomie? En heb jij al eens goed gekeken naar verschillende looptechnieken? Deze basiskennis van het hardlopen is ontzettend belangrijk wanneer je blessurevrij je loopprestaties wil verbeteren!

Wanneer je actief met de sport bezig bent, is het niet alleen belangrijk om wat meer te weten over de basis van het hardlopen. Het is ook ontzettend leuk! Want als jij snapt wat het effect van krachttraining en loopscholing kan zijn, dan heb je de sleutel (en de motivatie!) in handen tot blessurevrij genieten van deze prachtige sport.

Dit eerste deel van de cursus krijg je van ons cadeau en kun je dus kosteloos volgen! Wil je praktisch aan de slag met de kennis? Schrijf je dan in voor de complete cursus. 

ja, ik wil de cursus gratis volgen!
Image
HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER!

Leer alles over de basis van het hardlopen! Na het volgen van de cursus kun je het verband leggen tussen de theorie van het hardlopen en het nut van krachttraining en loopscholing. Je hebt kennis over de fysieke en mentale voordelen van het hardlopen en bent bekend met de biomechanica van het hardlopen. Na het doornemen van de verschillende looptechnieken kun je met de tips je eigen looptechniek filmen en beoordelen. Kortom; je hebt alle basiskennis om de volgende stap te zetten naar deel 2 van de cursus en actief aan de slag te gaan!  

Klik hier om de cursus gratis te volgen!

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.

Albert Einstein

Wanneer is de cursus geschikt voor jou?

  • Zowel voor ervaren als beginnende hardlopers
  • Je wil snappen waarom je blessures (kunt) krijgen
  • Je wil begrijpen waarom krachttraining en loopscholing belangrijk zijn
  • Je wil meer kennis over looptechniek, voordat je met loopscholing start
  • Je hebt een hardloopblessure en bent op zoek naar informatie
  • Je wil jezelf motiveren om actief met je hardlooptraining aan de slag te gaan
  • Je ziet door de bomen het bos niet meer en bent op zoek naar betrouwbare evidence based informatie om beter te trainen
  • Je wil de eerste stap zetten om je eigen hardlooptrainer te worden!
Lees hier alles over de opbouw van de cursus

Hoe ziet de cursus eruit?

Welkom bij de cursus!

De cursus start natuurlijk met een bericht van je trainer. Je krijgt een korte uitleg wat je kan verwachten.

Les 1: De 3 voordelen van het hardlopen

Als hardlopen ben jij natuurlijk al bekend met een aantal voordelen. In deze les neemt Dabwiso Leermakers je mee in de belangrijkste fysieke en mentale voordelen van het hardlopen. De les wordt afgesloten met een korte quiz, zodat je je kennis kan toetsen.

Les 2: Hardloopeconomie

Het begrip economie kent iedereen wel. Maar wist je dat er ook zoiets is als een hardloopeconomie? Wat dit inhoudt lees je in les 2. De les wordt afgesloten met een paar korte vragen over jouw trainingssituatie op dit moment, in relatie tot die hardloopeconomie.

Les 3: Hardlooptechniek

Door middel van filmpjes met technische tekeningen en uitleg worden de verschillende technieken bekeken. Welke verkeerde of juist goede technieken kun jij straks bij jezelf herkennen? Daar ga je in de opdracht mee aan de slag.

Les 4: De rol van het bekken

Misschien heb je al wel eens last gehad van pijnklachten of zelfs blessures aan de heupen door het hardlopen. Het bekken heeft dan ook een belangrijke rol bij deze sport! In deze les leer je er meer over. Belangrijke kennis ook ter voorbereiding op de krachttraining die je gaat doen bij een eventueel vervolg van de cursus.

Les 5: De rol van het enkelgewricht

Het is duidelijk dat het enkelgewricht fors belast wordt tijdens het hardlopen. Maar hoe zat het nu met naar binnen vallende enkels tijdens het lopen? Is corrigerend schoeisel van belang? De les wordt afgesloten met een opdracht om je kennis te toetsen.

Les 6: Reflexen

Gelukkig hoef je tijdens het lopen niet bij iedere stap na te denken. Dat hardlopen zo ontspannend is heeft te maken met deze reflexen. Interessant toch? Je leert er hier meer over.

Samenvatting

Natuurlijk nemen aan het einde van alle lessen nog even kort de tijd voor een samenvatting van de stof. We sluiten weer af met een korte quiz.

Bonus! Tips voor een loopanalyse

Je bent nu vast benieuwd naar je eigen looptechniek. Dabwiso geeft je tips waar je op moet letten om zelf je techniek op te nemen en te beoordelen. Deze tips kun je goed gebruiken bij de opdracht van les 3!

Bonus! E-book biomechanica en hardlooptechniek

Wil je alles nog een keertje terug kunnen lezen? Je kunt het e-book met de informatie over hardloopeconomie, biomechanica en hardlooptechniek downloaden zodat je een mooi naslagwerk hebt.

Einde van de cursus

We sluiten de cursus af met weer een bericht van de trainer. Wil je verder gaan met dit onderwerp en actief aan de slag met alle informatie? Dan raden we je aan het vervolg van de cursus aan te schaffen.

Image
De cursustrainer

Deze cursus is met veel zorg samengesteld en wordt gegeven door Dabwiso Leermakers. Dabwiso is fysiotherapeut bij SMC Tilburg en gespecialiseerd in looptechniek en trainingsopbouw bij het behandelen van hardloopklachten. Hij weet als geen ander hoe je blessures door het hardlopen kunt voorkomen én hoe je blessurevrij je resultaten verbetert. Dabwiso: “Ik krijg tijdens de behandeling van hardlopers met blessures veel vragen over een juiste opbouw van de trainingen. Ik merk dat er behoefte is aan het perspectief van een zorgprofessional bij het opbouwen van de trainingen. Door deze cursus te maken, kunnen hardlopers gebruik maken van mijn expertise over het blessurevrij verleggen van de grenzen, zonder dat ze een afspraak hoeven te maken!”

Veel gestelde vragen

Hoe werkt dat eigenlijk, zo'n online cursus?

Wanneer je op een van de knoppen klik om de cursus te gaan volgen, kom je op een aanmeldpagina. Je vult hier je gegevens in en rekent af. Je krijgt vervolgens een e-mail om in te kunnen loggen. Klik op de link, maak je inloggegevens aan en je kunt starten!

Hoe lang duurt de cursus?

Deze cursus bestaat uit 20 lessen. De gehele cursus duurt ongeveer 2,5 uur. Daarnaast krijg je opdrachten waarin je het geleerde toe past in je eigen training. Dit neemt natuurlijk ook tijd in beslag.

Kan ik de cursus ook terugkijken of stopzetten?

Dat kan zeker! Je kunt op ieder moment pauzeren en alle lessen ook later even terug kijken. Neem gerust de tijd om het geleerde eigen te maken en te oefenen met de tips voor je de volgende les gaat volgen.

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Deze cursus is niet interactief. Dat betekent dat je de cursus kan starten wanneer je wil en net zo lang de tijd ervoor kan nemen als je wil, mits dit binnen de toegangstijd valt.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Na aanschaf van de cursus heb je 12 maanden de tijd om de cursus te volgen. De skills die je leert in de cursus kun je je leven lang gebruiken!

Wat heb ik nodig om de cursus te volgen?

Een laptop, telefoon of tabblad en een internetverbinding. That’s it! papier en een pen is handig om eventueel aantekeningen te maken.

Waar kan ik hulp krijgen als ik dat nodig heb?

Gaat er iets niet goed? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier of telefonisch. Heb je klachten/blessures en hierover een vraag? Neem dan contact op met SMC Tilburg, en plan een afspraak in bij Dabwiso of een van de andere therapeuten (bekijk de tarieven, dit is geen onderdeel van de cursus).

Hoeveel hardloopervaring heb ik nodig om met de cursus te kunnen starten?

De informatie uit de cursus is zowel voor de beginnende als de gevorderde hardloper erg interessant.

Wat kost de cursus?

De gehele cursus is gratis!