In het SMC Tilburg zijn sportgeneeskunde en fysiotherapie samen gebracht. Een van de voordelen hiervan is dat we over apparatuur beschikken waarmee we heel specifiek kunnen testen en meten. Wat voegt dit nou precies toe?

Testen kunnen gebruikt worden om te onderzoeken waar bepaalde blessures en klachten vandaan komen. De uitslagen van de testen helpen bij het opstellen van een behandelplan.
De testen maken bevindingen meetbaar. Hierdoor kunnen we door middel van testen een bepaalde lijn in het herstel duidelijk in kaart brengen.
Testen kunnen waardevolle informatie opleveren om toe te passen tijdens het trainen. Hoe staat het met de stabiliteit? Hoe sterk zijn uw spieren? Wat is uw omslagpunt? Door deze informatie toe te passen tijdens de training, kunt u heel intensief trainen.
De informatie uit de testen kan ook laten zien dat er bepaalde spiergroepen zijn die extra aandacht nodig hebben. Of bijvoorbeeld een slechte stabiliteit. Door dit te onderzoeken en hieraan te werken, worden blessures voorkomen.

Testen en meten maakt een het aanbod in de eerstelijns zorg compleet. Blessures kunnen nog beter voorkomen of behandeld worden en er kan nog effici├źnter getraind worden.