Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde 2017-10-02T16:41:44+00:00

U heeft chronische pijn of langdurige fysieke klachten die u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Bewegen doet pijn en eerdere behandelingen hebben weinig resultaat opgeleverd. U wilt weer zo vitaal mogelijk kunnen leven. SMC Tilburg helpt grip te krijgen op uw klachten en werkt samen met u aan duurzaam herstel. 

Voor wie?

Voor mensen met chronische klachten waarbij pijn en vermoeidheid vaak centraal staan. Wij richten ons op het voorkomen, terugbrengen en leren omgaan met deze klachten.

Revalidatietraject

Het revalidatie traject is een op maat gemaakt programma van gemiddeld 3 tot 4 maanden. Verschillende specialisten werken samen aan uw herstel. Revalidatie bij SMC Tilburg kenmerkt zich door:

  • een relatief kleine setting
  • geen wachtlijsten
  • zeer persoonlijke aanpak
  • direct samenwerking
  • alle disciplines op 1 locatie

Op deze manier kunnen we u zo goed mogelijk helpen om zo snel mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de dagelijkse activiteiten.

Afspraak maken en kosten

Er is geen wachttijd. U kunt dus direct een afspraak maken. Voor het revalidatietraject hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts, specialist of bedrijfsarts. De kosten voor een revalidatietraject worden vergoed door de zorgverzekeraar uit uw basisverzekering. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Hoe werkt het?

Hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of bedrijfsarts voor een revalidatietraject? Dan kunt u direct contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Er is geen wachtlijst en u kunt vaak dezelfde week terecht voor de intake.
Bij de intake vindt er eerst een gesprek plaats om de problemen in kaart te brengen. Ook voert de arts een aantal lichamelijke onderzoeken uit. De revalidatiearts beslist naar aanleiding van de intake of het revalidatietraject gestart kan worden.
Wanneer alles goed in kaart is gebracht wordt met het team overlegd hoe uw probleem het beste kan worden aangepakt. De arts zal dit met u doornemen en zo samen met u een programma op maat maken. De gemiddelde duur van dit traject is 3 tot 4 maanden.
U gaat met een team van verschillende specialisten aan de slag: diverse vormen van (fysio)therapie, manueel therapie, psychologie, voedingsdietetiek, kinetic control en ergotherapie. Afhankelijk van uw probleem wordt er een team van experts voor u samengesteld die samen met u aan uw gezondheid werken.
Tussentijds vinden er evaluatiemomenten plaats met de arts om de voortgang te bespreken. Indien nodig wordt het programma bijgesteld.
Wanneer de doelen behaald zijn vindt de eindevaluatie plaats. Hierbij wordt besproken wat u zelf kunt doen om de resultaten te behouden. Uiteraard staan wij ook na het traject voor u klaar wanneer u vragen hebt.
Bent u ontevreden over uw bezoek aan de revalidatiearts? Wat kunt u doen?
Medisch specialist in beweegzorg
Menu