Loopscholing is een vorm van trainen die gebruikt wordt bij hardloop gerelateerde klachten/blessures. Er wordt actief getraind met loopvormen, met als doelstelling de looptechniek te veranderen of optima-liseren. Dit is een essentieel onderdeel bij het behandelen van hardloopblessures en waarmee ook mogelijk in de toekomst blessures worden voorkomen.

Loopanalyse

Voorafgaand aan de loopscholing vindt een analyse plaats van het hardlopen. Middels video-opnamen wordt de looptechniek beoordeeld, en wordt er een mogelijke link gelegd met de huidige blessure. Deze analyse wordt samen met u besproken en er wordt direct een plan van aanpak gemaakt.

Training

Na de analyse start vrijwel direct de training.
U gaat dan samen met onze hardloopspecialist aan de slag. De loopscholing vindt plaats met 1 op 1 begeleiding of in groepsverband, dit is afhankelijk van uw specifieke situatie.

Wat heeft u nodig?

Hardloopkleding en schoeisel, ook voor buiten! De loopscholing vindt vrijwel altijd buiten plaats. De voorkeur gaat uit naar een strakke broek (hardloop tights) en een loopshirt wat niet dezelfde kleur heeft als de broek.

 

Kosten

De kosten worden net als alle andere fysio-therapeutische behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering.