HardloopClinic

HardloopClinic2016-11-30T13:55:19+00:00

De HardloopClinic maakt hardlopen voor iedereen toegankelijk. Het doel is om uiteindelijk zelfstandig te kunnen trainen en blessurevrij te kunnen lopen, zodat u het hardlopen ook daadwerkelijk vol kunt houden.

Waarom HardloopClinic?

Hardlopen is een sport die in Nederland steeds populairder wordt. Wanneer u het hardlopen niet op de juiste manier uitoefent of niet de juiste materialen gebruikt, is hardlopen echter ook een sport waarbij u snel een blessure kunt ontwikkelen. Met de HarloopClinic doorloopt u 5 stappen zodat u op een veilige manier zelfstandig kunt gaan hardlopen.

Tijd

De HardloopClinic wordt in overleg ingepland op een voor u prettige tijd. Zorg ervoor dat u bij beide afspraken 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. Er is dan voldoende tijd om een vragenlijst in te vullen of om u om te kleden.

Tarief

Voor de HardloopClinic worden er 3 behandelingen fysiotherapie in rekening gebracht. Wanneer u klachten hebt en aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de kosten vergoedt door uw zorgverzekeraar. Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie? Dan ontvangt u thuis een nota van deze kosten. Mogelijk vergoed de zorgverzekeraar de kosten dan onder de noemer ‘beweegzorg’ of ‘preventieve zorg’. U kunt dit vooraf bij uw zorgverzekeraar navragen.

Voor wie

  • U wilt starten met hardlopen en dit ook daadwerkelijk vol kunnen houden.
  • U wilt graag hardlopen maar u hebt een klacht, blessure of andere hulpvraag en u weet daardoor niet goed of en hoe u kunt beginnen.
  • U wilt individueel begeleid worden en een persoonlijk advies krijgen.

Wat moet ik meenemen?

Bij de eerste afspraak:

  • Uw hardloopschoenen
  • Legitimatie
  • Korte broek

Bij de tweede afspraak:

  • Sportkleding (bij voorkeur korte broek, of een broek die u op kunt rollen)
  • Hardloopschoenen

Hoe werkt het?

Met de HardloopClinic worden er 5 stappen doorgelopen. Hiervoor worden er twee afspraken gemaakt. Tijdens de eerste afspraak van een half uur wordt stap 1 gezet en vindt er een consult plaats bij de fysiotherapeut. In samenspraak met de sportarts wordt uw gezondheidssituatie bekeken. Bij de volgende afspraak van een uur worden de stappen 2,3 en 4 gezet. Uiteindelijk kunt u thuis de laatste stap zetten en zelfstandig gaan hardlopen.

De HardloopClinic start met een consult van een half uur bij de fysiotherapeut. Tijdens deze afspraak wordt er gekeken naar de medische achtergrond en de aard van de klachten en wordt uw hulpvraag besproken. Naar aanleiding van dit gesprek wordt er een plan van aanpak opgesteld om te kijken of er nog bepaalde interventies nodig zijn voordat er naar stap 2 wordt overgegaan. Op deze manier weten we zeker dat u veilig kunt gaan starten met hardlopen.
Bij de tweede stap wordt gekeken naar de stand van uw voeten en vindt er een videoanalyse plaats waarbij gekeken wordt hoe u loopt. Deze informatie is heel belangrijk om blessures in de toekomst te voorkomen. Uw fysiotherapeut zal u een schoenadvies geven. In sommige gevallen kan het zijn dat de fysiotherapeut u adviseert om een zooltje te gebruiken bij het hardlopen. Goede schoenen zijn heel belangrijk om blessurevrij te kunnen lopen!
U gaat nu daadwerkelijk aan de slag met het hardlopen. Samen met de fysiotherapeut loopt u buiten een route waarbij de fysiotherapeut u adviezen geeft voor bepaalde oefeningen die passen bij uw klacht en looppatroon. Tijdens het lopen krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van uw looptechniek en kan hij u hierin adviseren.
Aansluitend aan de hardlooptraining brengt uw fysiotherapeut een advies uit. Dit advies bestaat uit een hardloopschema waarbij gekeken wordt in welke fase van het schema u kan starten.
U bent nu klaar om daadwerkelijk zelfstandig te gaan hardlopen. Om een snelle start te kunnen maken hebben wij een goede samenwerking met Runnersworld Tilburg aan de Schouwburgring 8.
Medisch specialist in beweegzorg
Menu