Hamstringclinic

Hamstringclinic2015-01-15T16:14:42+00:00

De hamstringblessure behoort tot de top drie van voetbalblessures en is dan ook vaak de oorzaak voor het uitvallen van spelers. In het betaalde voetbal wordt hierop ingespeeld door samen met een medisch team resultaten uit recent wetenschappelijk onderzoek toe te passen tijdens de training. Onze hamstringclinic maakt dit ook voor uw club toegankelijk. Middels de hamstringclinic worden uw trainers opgeleid zodat uw club zelf spelers optimaal kan begeleiden en zo blessures kan voorkomen.  [one_half]

Doel

Het uitvallen van spelers gedurende het seizoen is vaak de reden waardoor de gewenste resultaten niet behaald worden. Jammer, want in veel gevallen zijn blessures te voorkomen. Door de hamstrings tijdens het seizoen op een specifieke manier te trainen en extra aandacht te schenken aan deze spiergroep in de voorbereiding van het seizoen kunnen blessures voorkomen worden. Uit onderzoek blijkt dat hiermee de uitval van spelers met hamstringblessures zelfs met meer dan 50% kan verminderen! Tijdens de hamstringclinic krijgt u alle materialen en informatie zodat uw club zelf de spelers optimaal kan trainen.

Voor wie?

De hamstringclinic is bedoeld voor de trainers, medische staf, begeleiders en spelers van de teams die op het hoogste niveau van uw club trainen. Dit zijn dus de eerste en tweede teams, en mogelijk het eerste team van de A junioren.

Kosten

Uiteraard worden de onderdelen van de hamstringclinic in samenspraak met u ingepland op momenten die aansluiten op de trainingstijden. De kosten voor de hamstringclinic bedragen €150,-. (excl. reiskosten en reistijd langer dan 30 minuten). Voor dit bedrag kunnen maximaal 7 trainers / verzorgers deelnemen en 1 team. Per extra trainer / verzorger wordt €10,- in rekening gebracht. Wilt u met meerdere teams deelnemen? Neem dan even contact voor een programma op maat. [/one_half] [one_half last=”yes”]

Opzet van de hamstringclinic

De hamstringclinic vindt plaats gedurende 3 contactmomenten: Tijdens de seizoensvoorbereiding, gedurende het seizoen en ter afsluiting van het seizoen. De hamstringclinic wordt gegeven door een van onze fysiotherapeuten die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling en preventie van hamstringblessures. Doordat de fysiotherapeuten hun kennis vrijwel dagelijks toepassen bij (top) sporters en zelf veel affiniteit hebben met voetballen kunnen zij hun expertise perfect toepassen en voor uw club toegankelijk maken. De clinic bestaat uit:

  • Een theoriedeel waarbij een presentatie wordt gegeven aan trainers en verzorgers en een praktijkdeel waarbij de oefeningen worden doorgenomen met de spelers.
  • Een tussentijdse evaluatie met een individueel advies aan de spelers.
  • Een eindevaluatie met de trainers en verzorgers.

LESMATERIALEN

  • Theoretische informatie over hamstringblessures.
  • Uitgebreide omschrijving van oefeningen op hand-outs, die hamstringblessures kunnen voorkomen.
  • Een oefenprogramma wat aansluit op de trainingen.

[/one_half]

Medisch specialist in beweegzorg
Menu