Vacature

Manueel Therapeut

VACATURE MANUEEL THERAPEUT

SMC Tilburg zoekt per direct een Manueel Therapeut voor minstens 32 uur.

Het Sport Medisch Centrum in Tilburg is een dynamische praktijk waar verschillende (zorg)diensten geboden worden. Fysiotherapie is een belangrijke tak van de organisatie.  Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Collega’s die elkaar uitdagen, helpen, inspireren en ondersteunen.

Het SMC Tilburg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Tilburg en omstreken. Wij zijn gespecialiseerd in beweegklachten en toegankelijk voor een grote groep patiënten. De drie takken van de organisatie zijn Sportgeneeskunde, Revalidatiegeneeskunde (specialistisch, onder leiding van revalidatiearts) en Fysiotherapie. Door aanwezigheid in het team van diëtistes, psychologe en ergotherapeut kunnen wij patiënten met een gedegen plan van aanpak helpen te herstellen van een klacht of blessure.

Wij werken samen met verschillende bekende bedrijven en instanties. Naast de begeleiding van sporters heeft het SMC ook de expertise Dans en Muziek voor de begeleiding van amateur en professionele dansers en musici. Ook voor verschillende sport medische onderzoeken, ‘reguliere’ fysiotherapie, manuele therapie en dryneedling kun je bij het SMC Tilburg terecht.

Wij zoeken jou!

Het SMC Tilburg is een multidisciplinair centrum met ambitie. We zijn dan ook op zoek naar een fysiotherapeut die absoluut gedreven is om het uiterste uit zijn/haar vak te halen. Wij verwachten hierbij een actieve houding, geen 9 tot 5 mentaliteit en de wil om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Het uitwisselen van kennis en ervaringen met je collega’s maakt jou enthousiast. Het werken in ons multidisciplinaire team betekent dat je niet alleen overlegt met collega fysiotherapeuten (zowel beginnend als ervaren) maar ook direct samenwerkt met sportartsen, ergotherapeuten en diverse andere disciplines.

Je legt verantwoording voor je werk af aan collega’s, ontvangt kritiek om te kunnen verbeteren en kunt zelf ook kritisch reflecteren op het (fysiotherapeutisch)handelen van collega’s.

Herken jij jezelf in het volgende:

Met jouw motivatie, ambitie en specialisatie/expertise voeg je iets toe aan ons team en til je fysiotherapie naar een hoger niveau.
Je werkt graag met intrinsiek gemotiveerde patiënten, maar kunt patiënten eventueel zelf ook goed motiveren.
Je hebt overzicht van het behandelplan en kunt de patiënt hierin meenemen. De evidence based hands on behandeltechnieken zijn uiteraard bekend en je hebt ervaring deze technieken middels hand off methodes te ondersteunen.
Door middel van test en onderzoekmethodes maak je je fysiotherapeutisch handelen meetbaar en inzichtelijk.
Een collega die graag in een team werkt en het leuk vindt te investeren in zijn/haar relatie met collega’s. Wij zijn een erg hecht team dat elkaar opvangt en bijspringt waar nodig.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie verwachten wij het volgende van jou:

Een afgeronde opleiding fysiotherapie
Minimaal 5 jaar werkervaring als fysiotherapeut
Een afgeronde opleiding tot manueel therapeut
Minimaal 1 jaar werkervaring als manueel therapeut
Bereidheid tot werken in de avond en/of op zaterdag
Ervaring in dossiervorming volgens de plus-eisen middels Intramed is een pre
Je woont op fietsafstand van het SMC, of je bent in het bezit van een eigen auto en rijbewijs
Afgeronde opleiding voor Dry Needling sterkt de aanbeveling

Aanbod

Voor deze functie bieden wij jou:

Een marktconform salaris
7 maanden contract met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling
Aantal uren in overleg. Afhankelijk van jouw kwaliteiten en onze bezetting zoeken we samen naar wat past en gewenst is voor beide partijen.
Gezellig en gedreven team waarin je je vaardigheden kunt ontwikkelen
Een werkplek waar jij je snel thuis zult voelen

Wil jij graag aan de slag als fysiotherapeut bij het SMC Tilburg? Stuur jouw CV en motivatiebrief naar b.langman@smc-tilburg.nl en/of neem contact met ons op.