Bekijk de infographic

De mogelijkheden van online fysiotherapie

De overheid treft veel maatregelen om verspreiding van het COVID-19 virus zo veel mogelijk te voorkomen. Dit betekent dat je alleen naar de praktijk mag komen bij een medische noodzaak. Maar ook als er geen medische noodzaak is, kunnen we op dit moment veel voor je betekenen! Blijf niet rondlopen met blessures en klachten. Maak een afspraak voor online fysiotherapie. We kunnen je goed helpen!

Fysiotherapie online. Hoe zit dat?

  • Wanneer je klachten hebt maak je afspraak bij de fysio. We plannen dan een intake via beeldbellen.
  • Bij de online intake beoordeelt de fysiotherapeut of er een medische noodzaak is om je fysiek te behandelen. Bijvoorbeeld wanneer na een operatie behandeling nodig is om letsel te voorkomen. In dat geval plannen we (in overleg met je huisarts) een afspraak fysiek op de praktijk.
  • Is er geen medische noodzaak voor een fysieke behandeling? Dan maken we voor jou een online behandelplan.
  • Je ontvangt je behandelplan, en gaat zelf aan de slag. Afspraken voor evaluatie vinden ook online plaats, via beeldbellen.

In de infographic lees je alle informatie en mogelijkheden van online fysiotherapie.

Bekijk de infographic

Vraag en antwoord

Op dit moment is er alleen fysiek contact bij medische noodzaak. Soms kan het fysiek contact een paar weken wachten, en kun je door middel van online fysiotherapie wel vast starten. Het kan ook zo zijn dat we je via online fysiotherapie al zo goed kunnen helpen, dat een fysiek contact later niet meer nodig is, omdat de klachten al over zijn.

Als het zo is dat er letsel ontstaat, of kan ontstaan, door je nu niet op de praktijk te ontvangen, dan maken we een fysieke afspraak. Wij begeleiden alleen via online fysiotherapie wanneer dat geen afbreuk doet aan het uiteindelijke behandelresultaat. Een combinatie met een of meer fysieke afspraken is erg prettig, maar kan op dit moment niet altijd.

Kortom: Wij zorgen er voor dat het behandelresultaat van je online fysiotherapie (eventueel in combinatie met fysieke afspraken in een later stadium) hetzelfde is, als wanneer je alleen fysiek geholpen zou worden.

De online afspraken met de fysiotherapeut, worden door de zorgverzekeraars op dezelfde manier vergoed als de “normale” afspraken. Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Dan hanteren wij onze reguliere tarieven voor intake en behandeling.

Online oefenprogramma’s, huiswerkoefeningen etc. die je via de app of per mail ontvangt, zijn onderdeel van de behandeling en worden dus niet apart in rekening gebracht.