Andrea Jongen Mentale Coaching Psycholoog

EVEN VOORSTElLEN

“Mijn naam is Andrea Jongen. Als psycholoog en mentale coach is het mijn passie om jou een stap verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Dat kan op vele vlakken! Ik merk dat cliënten toch vaak een drempel ervaren om naar een psycholoog te gaan. Een psycholoog kan juist ook bij kleine vraagstukken en problemen heel veel voor je betekenen.

Goed voor jezelf zorgen is óók aandacht besteden aan je mentale welzijn. Ik coach je hier graag in. Je bent bij mij aan het juiste adres voor een empathische en resultaatgerichte aanpak. Middels mentale coaching ondersteun ik je graag in je proces van persoonlijke ontwikkeling en groei!”

Maak een afspraak

“Andrea is een fantastische en professionele psycholoog die een informele sfeer neer kan zetten die je op je gemak stelt. Hierdoor heb ik het meer ervaren als coaching, iemand die naast me staat in plaats van tegenover me zit. Ze heeft me geholpen bepaalde gedragspatronen te herkennen en dichter bij mijn gevoel te komen. Door de juiste vragen te stellen werd ik geactiveerd om zelf na te denken in oplossingen in hoe het ook anders kan. Ik had echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond, maar wel dat ik het uiteindelijk zelf bereikt heb. Ik heb voor mijn gevoel nog nooit zo dicht bij mezelf gestaan als nu. Ik denk dat dat gevoel aangeraakt moet worden om er voor te zorgen dat je dingen echt anders kunt en blijft doen. Dat is absoluut de kracht van Andrea!”

Kim, 30 jaar

WAT IS MENTALE COACHING?

Mentale coaching vindt plaats in de vorm van individuele gesprekken. Door individuele coaching krijg je meer grip op jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Middels diverse technieken vergroot je je zelfkennis, word je je bewust van bepaalde diepere patronen in je leven en word je aangespoord de vertaalslag naar je dagelijkse praktijk te maken. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar wat je beweegt, wat je leven zin geeft en wat je tegenhoudt. Je gaat werken aan jezelf. Je gaat met je opgedane zelfinzichten direct experimenteren in de praktijk om succeservaringen op te doen.

WAAR KAN MENTALE COACHING BIJ HELPEN?

Er zijn grote “life events” waarbij het prettig kan zijn om hier niet alleen op te reflecteren. Denk hierbij aan een zwangerschap en bevalling, overlijden maar ook wisselen van baan, pensioen, een bedrijfsovername, ontslag, scheiding of andere familiare zaken. Samen kijken we wat dit met je doet en krijg je tools aangereikt om hiermee om te gaan of hiervan te groeien.

Naast de grote life events zijn er ook andere persoonlijke vraagstukken waarbij mentale coaching verhelderend kan werken.

HOE KAN IK JE HELPEN?

Er zijn verschillende manieren waarop ik je tijdens onze sessies kan helpen. Het staat niet vooraf vast dat ik bij een bepaalde hulpvraag altijd dezelfde gesprekstechnieken gebruik. Hoe we je hulpvraag het beste kunnen benaderen is echt per persoon verschillend. Tijdens de gesprekken maak ik hiervan een inschatting en kijk ik wat het beste bij jou en je vraag aansluit.

MOGELIJKE INTERVENTIES

Cognitieve Gedragstherapie kan je helpen om anders tegen lastige situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Je krijgt zicht op je denkpatronen: je onderzoekt hoe je gedachten samenhangen met je gevoelens en gedrag. Vervolgens leer je hoe je gedachten, die ongewenste gevoelens geven, om kunt buigen naar gedachten die wél gewenste gevoelens met zich meebrengen.

Rationele Effectiviteitstraining (RET) gaat ervan uit dat een deel van de ongezonde stress die wij ervaren, wordt veroorzaakt door de manier waarop wij aankijken tegen de gebeurtenissen die zich aan ons voordoen. Het is een methode die je helpt om ongewenst gedrag of gevoelens van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere gevoelens.

Neuro Linguïstisch Programmeren helpt je door middel van communicatie (verbaal en non-verbaal) invloed te krijgen op onbewuste breinprocessen. Je kunt NLP gebruiken om je communicatievaardigheden aan te scherpen, je meer in balans te voelen of om betere strategieën in je werk te creëren.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een methode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident en wordt ook ingezet bij diverse andere psychische klachten (faalangst, spanningen, somberheid en burn-out) als deze zijn ontstaan als gevolg van nare ervaringen.

Mindfulness gaat over de kunst van het aanwezig zijn in het hier en nu. Het betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je leert met meer aandacht in het hier en nu te zijn en meer met je gedachten in dit moment te zijn. Dus eigenlijk minder op de automatische piloot. Er ontstaat een hoge mate van bewustzijn, waardoor je stressprikkels eerder signaleert, je beter kunt concentreren, gemakkelijker ontspant en beter je grenzen aanvoelt.

Met Voice Dialogue ga je in dialoog met de verschillende delen van je persoonlijkheid. Het is een  krachtige methode die je helpt je innerlijke drijfveren en motieven te leren kennen om uiteindelijk je keuzevrijheid te vergroten en om effectiever en bewuster sturing aan je eigen handelen te geven.

KENNISMAKEN

Wil je eerst even kennismaken? Dat kan. We maken hiervoor (kosteloos) een belafspraak.

LOSSE SESSIE

De kosten voor een losse sessie zijn € 80,-. Een sessie duurt ongeveer een uur.

5 KEER KAART

Wil je meerdere sessies afnemen? Voor een 5 keer kaart betaal je €350,- (een korting van €50,-)

Direct aan de slag!

U wilt zo snel mogelijk van uw klachten af. We kennen geen wachttijden en u kunt meteen een afsrpaak maken en wij zijn ‘s avonds en in het weekend open.

Persoonlijke aanpak

Met een advies op maat wordt er een persoonlijke behandelprogramma samengesteld. Dit wordt volledig afgestemd op uw behoefte.

Team van specialisten

Er staat een team van specialisten klaar om jou te ondersteunen. Samen zetten we er de schouders onder en werken we aan een optimaal resultaat.

Doelgericht proces

We stellen samen doelen op, zodat we met focus kunnen werken aan uw klachten. Hier gaan we dan gericht mee aan de slag.