Vanaf 1 februari  vindt er een wijzigingen plaats in  binnen het fysiotherapeutisch behandelteam van SCM Tilburg. Daarnaast wordt het artsenteam van SMC Tilburg uitgebreid met een nieuwe revalidatiearts specialist in blessures bij dansers en musici. Onderstaand kun je hier meer over lezen.

 

Fysiotherapie

Per 1 februari neemt het SMC afscheid van Michiel Pigmans. Fysiotherapeut Nikki Rowe gaat de werkzaamheden van Michiel Pigmans overnemen. Nikki is naast fysiotherapeut ook manueel therapeut en zij mag Dry Needling toepassen. Zij beschikt ook over de basiskennis van pilates en wordt opgeleid tot professioneel yoga docente.  Nikki heeft meer dan 10 jaar ervaring in het fysiotherapie vak en vanuit haar hobby en interesse heeft zij jarenlang kennis opgebouwd in de verschillende dansstijlen. Met de komst van Nikki heeft het SMC er een ervaren en enthousiaste fysiotherapeut bij die ook op de academie (FHK, kamer B001) aanwezig zal zijn voor behandelingen.

 

Arts

Per 1 februari wordt ook Anandi van Loon toegevoegd aan het behandelteam. Anandi van Loon, ooit volgde zij een dansopleiding, is revalidatiearts en heeft geruime tijd direct samengewerkt met Boni Rietveld, orthopedisch chirurg Medisch Centrum Dansers en Musici (MC Haaglanden). Het MCDM is een begrip in de danswereld en heeft als doel het voorkomen en behandelen van blessures en aandoeningen die veroorzaakt worden door- of hinderend zijn bij het dansen of musiceren.

Met de aanwezigheid van Anandi bij SMC Tilburg wordt er veel medisch specialistische kennis in huis gehaald op het gebied van blessures bij dansers en musici. Bij complexe, meervoudige problematiek kan er met een verwijzing voor de revalidatiearts (via huisarts of specialist) een afspraak voor consult bij Anandi gepland worden.