Gratis deelname pilot Rebalancing!

Per september 2015 start José Way bij het SMC Tilburg met een pilot van de nieuwe dans- en beweegvorm ‘Rebalancing’. Middels Rebalancing komt u meer in balans, fysiek en mentaal, en verbetert u uw lichaamshouding door op een gezonde manier te bewegen op muziek. Rebalancing is niet aan leeftijd of danservaring gebonden. Iedereen kan de lessen volgen. De pilot vindt plaats gedurende de maanden september en oktober op maandag ochtend (10.00 tot 11.00 uur) of donderdagavond (19:00 tot 20.00 uur). Deelname aan de pilot is gratis.  

 Hoe kan ik deelnemen?

– Laat uw gegevens achter bij de balie (T 013-5456800 E info@smc-tilburg.nl)

– Geef aan op welke dag u wilt deelnemen

– Wij sturen u alle relevante informatie toe (Wat neem ik mee, welke ruimte  vinden de lessen plaats, wanneer verwachten wij u, wat als u één of enkele lessen wil proberen, etc.)

– Per 1 september kunt u gedurende 2 maanden gratis deelnemen aan de pilot

– Wilt u het één of meerdere keren proberen dan kan dat natuurlijk ook.

– Na de pilot gaan we evalueren.

– Indien gewenst kunnen wij u over mogelijke voortzetting informeren.

– U zit dus nergens aan vast!

Wie is José Way?

José heeft 20 jaar als moderne danser gewerkt bij diverse kleine moderne dansgroepen en is vanaf 2001 als docent moderne dans verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

“Na 35 jaar intensief en professioneel met dans, de dansende mens en het bewegende lichaam aan het werk te zijn geweest, wil ik mij volledig gaan richten op het overdragen van een gezond, dynamisch lichaamsgebruik en een optimale lichaamshouding.”

De laatste jaren van haar docentschap aan de Fontys academie voor danseducatie is José steeds meer overtuigd geraakt van het belang van een vrij bewegende lichaamshouding. “Lichaamshouding definieer ik niet als een statisch ‘mooi rechtop plaatje’ maar als een dynamisch evenwicht van het lichaam, verkregen door wetmatigheden die te maken hebben met zwaartekracht, ruimtelijke oriëntatie en emotionele aspecten.”  Om mensen te helpen bij het op een juiste manier aansturen van het lichaam heeft José de Rebalancing methode ontwikkeld.

Wat is Rebalancing?

‘Rebalancing’ is een vriendelijke, organische bewegingsactiviteit met ondersteuning van muziek. Het doel is om fysiek en mentaal meer in balans te komen en te werken aan een gezonde, dynamische lichaamshouding. In deze groepslessen ontwikkelen we bewustzijn t.a.v. oude ingesleten bewegingspatronen en onderzoeken we nieuwe, gezondere manieren van bewegen. Door de eenvoudige, organische bewegingen op muziek uit te voeren, wordt de fysieke gevoeligheid geprikkeld zodat het contact met het eigen lichaam, de grond en de omgeving versterkt wordt.

De activiteit bestaat meer uit bewegen, gewaar zijn en voelen, dan uit denken en het onthouden van oefeningen. Thema’s zijn; ademhaling, ‘power house’, focus, balanceren, zwaartekracht, verlengen, stabiliteit, mobiliteit en richting geven aan energiestroming.

Middels Rebalancing komt u meer in balans, fysiek en mentaal, en verbetert u uw lichaamshouding door op een gezonde manier te bewegen op muziek.  “Waar pilates het accent legt op spierkracht in het ‘power house’, yoga op de ademhaling en strekking en tai-chi op energiestroming, verwerk en verbind ik specifieke elementen uit deze bewegingsmethoden in mijn Rebalancing lessen.”

Voor wie zijn de lessen geschikt?

Voor iedereen die…

  • zijn of haar lichaamshouding wil verbeteren.
  • vrijer wil bewegen.
  • meer contact wil met het lichaam.
  • mentaal en fysiek meer wil ontspannen.
  • meer energie wil.
  • mobiliteit wil verbeteren.
  • met meer zelfvertrouwen wil bewegen.